ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Λονδίνο 2017: Μπαράζ γαστρεντερίτιδας στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα

Από το βράδυ της Κυριακής μέχρι και σήμερα συνολικά 30 αθλητές που διέμεναν σε συγκεκριμένο ξενοδοχείο του Λονδίνου εμφάνισαν συμπτώματα γαστρεντερίτιδας.

Δυστυχώς δεν κυλούν όλα καλά για τους διοργανωτές του Παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου που διεξάγεται στο Λονδίνο. Ήδη, τριάντα αθλητές που συμμετέχουν στους αγώνες έχουν εμφανίσει συμπτώματα γαστρεντερίτιδας.

Στην αρχή ο επιβεβαιωμένος αριθμός ήταν 12, όμως τις τελευταίες ώρες ανέβηκε στους 30.

Όλοι οι αθλητές διέμεναν σε ένα συγκεκριμένο ξενοδοχείο και ήταν μέλη των εθνικών ομάδων του Καναδά, της Γερμανίας, της Ιρλανδίας και της Μποτσουάνα. Οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για τροφική δηλητηρίαση, ωστόσο αυτές επιβεβαιώθηκαν τόσο από τους διοργανωτές, όσο και από τους γιατρούς των ομάδων.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα τόνισε ο Πάντρεγκ ΜακΚλούσκι. Ο γιατρός της Εθνικής ομάδας του Καναδά τόνισε μεταξύ άλλων στους εκπροσώπους του Τύπου: “Οι αθλητές δεν προσβλήθηκαν ούτε από κάποιο φαγητό ούτε από το νερό που πίνουν. Ερευνούμε τα αίτια που έχουν προκαλέσει αυτά τα κρούσματα”.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι του ξενοδοχείου εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία υποστηρίζουν: “Ακολουθούμε αυστηρό πρωτόκολλο υγιεινής και έχουμε διασφαλίσει ότι όσοι έχουν προσβληθεί δεν θα έρχονται σε επαφή με άλλους καλεσμένους. Συνεργαζόμαστε τόσο με τις ιατρικές αρχές της διοργάνωσης όσο και με την IAAF για να βεβαιωθούμε ότι όλοι οι υπόλοιποι αθλητές θα παραμείνουν υγιείς”.

Από τα πρώτα στοιχεία που έχουν έρθει στη δημοσιότητα γνωρίζουμε ότι εννιά από τους τριάντα αθλητές προέρχονται από την Εθνική ομάδα του Καναδά, ενώ ο Ισαάκ Μακβάλα από την Μποτσουάνα απέσυρε τη συμμετοχή του από τα 200μ., ενώ είναι αμφίβολη η κατάσταση την οποία θα βρεθεί στον τελικό των 400μ.

Ήδη οι αθλητές που δεν έχουν προσβληθεί μεταφέρονται σε άλλα ξενοδοχεία. Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα (08/08) αναμένονταν το τελευταίο γκρουπ αθλητών από τη Γερμανία οι οποίοι και θα διέμεναν στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο, όμως ήδη έχουν ενημερωθεί ότι θα μεταφερθούν σε άλλο.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι εντός των επόμενων ημερών θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση για το συγκεκριμένο θέμα αφού έχουν παρθεί δείγματα από τους αθλητές.

Πηγή: sport24.gr

To Top