ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οι φοροφυγάδες του ποδοσφαίρου…

Μία φοροδιαφυγή ύψους 14,7 εκατομμυρίων ευρώ. Αυτή είναι η κατηγορία που προσάπτουν οι φορολογικές αρχές της Μαδρίτης στον πρωταθλητή Ευρώπης με τη Ρεάλ Μαδρίτης Κριστιάνο Ρονάλντο.

Μία καταγγελία απόκρυψης του συγκεκριμένου ποσού μεταξύ της περιόδου 2011- 2014 η οποία συνιστά την διάπραξη τεσσάρων οικονομικών εγκλημάτων. Ουσιαστικά ο Πορτογάλος δημιούργησε μία εταιρία (το 2010) προκειμένου να «κρύψει» κέρδη που προέρχονταν από τη διαχείριση της εικόνας του, μη εφαρμόζοντας πρακτικά όπως ορίζει ο νόμος την «εθελοντική και συνειδητή εκτέλεση των των φορολογικών του υποχρεώσεων».

Η αλήθεια είναι βέβαια πως ο CR7 δεν είναι ο μοναδικός από τον κόσμο του ποδοσφαίρου που απασχόλησε τις φορολογικές αρχές. Το sport-fm.gr σας «μυεί» στον κόσμο των φοροφυγάδων ποδοσφαιριστών!

Σάμουελ Ετό

inner

Οι αρχές της Ισπανίας των κατηγόρησαν για απόκρυψη χρημάτων που έλαβε για διαχείριση των δικαιώματα της εικόνας του. Ο Καμερουνέζος, όπως προέκυψε, εισέπραξε από την Puma ένα ποσό μεταξύ 1,5 και 3 εκατομμυρίων ετησίως. Ο πρώην παίκτης της Ίντερ κατάφερε να αποφύγει τις όποιες ποινές προσομοιώνοντας τη μεταβίβαση των δικαιωμάτων σε δύο εταιρίες που δημιουργήθηκαν ειδικά γι’ αυτό παρακάμπτοντας έτσι τους φορολογικούς περιορισμούς.

Λίονελ Μέσι

inner

Λέτε ο Κριστιάνο να ζήλεψε τη χάρη του Αργεντινού; Ο «Λίο» κατηγορήθηκε, μαζί με τον πατέρα του, και καταδικάστηκε για φορολογική απάτη! Αμφότεροι κατηγορήθηκαν ότι απέκρυψαν εισοδήματα ύψους 4,1 εκατομμυρίων ευρώ από το 2007 έως το 2009.

Νεΐμάρ

inner

Συμπαίκτης του Μέσι όχι μόνο στη Μπαρτσελόνα αλλά και στον κόσμο της φοροδιαφυγής. Τον Μάρτιο του 2016 ο Βραζιλιάνος τιμωρήθηκε με πρόστιμο 15,5 εκατομμυρίων ευρώ για «πλαστά συμβόλαια και δόλιες συναλλαγές που γίνονται μέσω τριών εταιρειών οι οποίες δημιουργήθηκαν ειδικά γι’ αυτό το σκοπό».

Μαραντόνα

inner

Παρών και ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα! Η «μάχη» του με τα ιταλικά δικαστήρια ξεκίνησε το 1989. Τελικά τέθηκε υπό έρευνα για τη μη δήλωση του εισοδήματος από δικαιώματα της εικόνα του που εκδίδονταν από ξένες εταιρείες. Για να «ξεμπερδέψει» πλήρωσε περίπου 3 δισεκατομμύρια λίρες!

Μασκεράνο

inner

Ακόμα ένας ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα. Κατηγορήθηκε από τις αρχές της Ισπανίας για απόκρυψη εσόδων από τη διαχείριση της εικόνας του τις σεζόν 2011, 2012. Τον Ιανουάριο του 2016 καταδικάστηκε σε ένα χρόνο φυλάκιση και πρόστιμο 850 χιλιάδων ευρώ.

Λουίς Φίγκο

inner

Παραμένουμε στην Ισπανία για να «μιλήσουμε» για τον Λουίς Φίγκο ο οποίος καταδικάστηκε να πληρώσει 2,45 εκατομμύρια ευρώ για μη καταβολή φόρων από χρήματα που εισέπραξε από τη διαχείριση της εικόνας του την περίοδο 1997- 1999. Το 2012 ο Πορτογάλος κατέθεσε έφεση, το Ανώτατο δικαστήριο ωστόσο την απέρριψε επιβεβαιώνοντας την ποινή.

Αντόνιο Κασάνο

inner

Ο Κασάνο βρέθηκε κατηγορούμενος το 2015 από τις Αρχές της Ρώμης για φοροδιαφυγή ύψους τριών εκατομμυρίων ευρώ , η οποία προερχόταν από χρήματα που εισέπραξε τη σεζόν 2006- 2007 ως αμοιβή αγωνιζόμενος με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης.

To Top