ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πανελλαδικές:Βαρόμετρο τα μαθηματικά -πώς θα κινηθούν οι βάσεις

Την ερχόμενη Παρασκευή στις 30 Ιουνίου θα αναρτηθούν οι βαθμοί των υποψηφίων στις πανελλήνιες εξετάσεις του 2017.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι μαθήματα όπως τα μαθηματικά και οι επιδόσεις των μαθητών σε αυτά εφέτος αλλάζουν τα πάντα στις βάσεις των σχολών. Αυτό που φαίνεται από τα πρώτα στοιχεία είναι πως ανά πεδίο, αλλά και εντός κάθε πεδίου υπάρχουν διαφοροποιήσεις και προς τα επάνω, αλλά και προς τα κάτω.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που παρουσιάζει η “Εφημερίδα των Συντακτών” δεν υπάρχει μια ομοιόμορφη εικόνα. Αυτό που φαίνεται έως τώρα είναι πως σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα υπάρχουν αυξομειώσεις, ωστόσο αυτές θα είναι μικρότερες σε σχέση με τις σχολές της επαρχίας.

Με βάση τα στοιχεία από ένα δείγμα λίγο κάτω από το 10% των γραπτών φαίνεται πως θα υπάρξει εφέτος μια σταθερότητα στις βάσεις των νομικών σχολών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, μια σημαντική άνοδος στα παιδαγωγικά τμήματα, διατήρηση των υψηλών βάσεων στις ιατρικές σχολές σε όλη τη χώρα, ενώ αναμένεται σημαντική μείωση των βάσεων σε πολυτεχνικά και οικονομικά τμήματα, ανάλογα βέβαια με την σχολή και τη ζήτηση που θα υπάρξει καθώς εφέτος υπήρξε και σημαντική μείωση του αριθμού των εισακτέων σε πολλές περιπτώσεις.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι τα μαθηματικά θα αποτελέσουν το βαρόμετρο. Αυτό που φαίνεται από τα πρώτα στοιχεία είναι πως ανά πεδίο, αλλά και εντός κάθε πεδίου υπάρχουν διαφοροποιήσεις και προς τα επάνω, αλλά και προς τα κάτω.

Με βάση τα στοιχεία από ένα δείγμα λίγο κάτω από το 10% των γραπτών φαίνεται πως θα υπάρξει εφέτος μια σταθερότητα στις βάσεις των νομικών σχολών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, σημαντική άνοδος στα παιδαγωγικά τμήματα, διατήρηση των υψηλών βάσεων στις ιατρικές σχολές σε όλη τη χώρα, ενώ αναμένεται σημαντική μείωση των βάσεων σε πολυτεχνικά και οικονομικά τμήματα, ανάλογα βέβαια με την σχολή και τη ζήτηση που θα υπάρξει καθώς εφέτος υπήρξε και σημαντική μείωση του αριθμού των εισακτέων σε πολλές περιπτώσεις.

To Top