ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προσφυγή Ιντζίδη: Το παρασκήνιο και τα νομικά επιχειρήματα Άρη και ποδοσφαιριστή

Η προσφυγή που είχε καταθέσει στις αρχές Απριλίου ο Χρήστος Ιντζίδης κατά του Άρη εκδικάστηκε τη Δευτέρα (22/05) στην Α’ ΕΕΟΔ της ΕΠΟ.

Το flnews αναφέρει σε σημερινό του ρεπορτάζ:

“Ο νομικός της ΠΑΕ Άρης, Πάρης Ατλαμάζογλου είπε αρχικα:

«Θέλω να δηλώσω άρνηση προσφυγής αναφορικά με τα κονδύλια του μισθού τα οποία δηλώνονται καθαρά στην προσφυγή. Θέλω να δηλώσω ενόψει μελλοντικής αντιδικίας ότι και οι δόσεις του συμβολαίου στην προσφυγή δηλώνονται «καθαρά», ενώ δεν υπάρχει συμβατική πρόβλεψη στο συμβόλαιο που έχει υπογράψει ο ποδοσφαιριστής. Το δεύτερο είναι ένσταση αοριστίας του δικογράφου, γιατί πουθενά δεν αναφέρεται η νομική βάση πάνω στην οποία ζητούνται αυτές οι αξιώσεις. Το δικόγραφο είναι παντελώς αόριστο. Σε άλλες περιπτώσεις η Επιτροπή κρίνει με αυστηρότητα και ορθώς πράττει».

Ο νομικός εκπρόσωπος του ΠΣΑΠ, Εμμανουήλ Αλαφραγκής αντέκρουσε το επιχείρημα Ατλαμάζογλου και άρχισε να διαβάζει το συμβόλαιο του Ιντζίδη. Μάλιστα, όπως ανέφερε: «Αν θες να καταθέσεις ένσταση καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών, ποιες; Έπρεπε να μου φέρει την απόδειξη του ΙΚΑ, αν θες. Ακόμα και αν έχουν καταβληθεί οι κρατήσεις, «καθαρίζονται» κατά την εκτέλεση της απόφασης».

Ο Ατλαμάζογλου απάντησε: «Όταν μιλάμε για ποσά, για μισθό, μιλάμε πάντα για τα καθαρά ποσά Δεν είναι δυνατόν μία ομάδα να τα καταβάλει δύο φορές. Μετά τι πρέπει να κάνει; Να τα ζητάει από τον ποδοσφαιριστή τις ασφαλιστικές εισφορές και τον φόρο που έπρεπε εκ του νόμου να παρακρατήσει εξ΄αρχής; Όταν αναφέρομαι στην αοριστία αναφέρομαι στη νομική βάση πάνω στην οποία βασίζεται αυτό το δικόγραφο.

Υπάρχει ένα έγγραφο από τη Football League, η οποία ορίζει στις ομάδες το ποσό που πρέπει να παρακρατούν από τον μηνιαίο μισθό των ποδοσφαιριστών. Θα το καταθέσω μαζί με το υπόμνημα. Ορίζεται στα 115 ευρώ μηνιαίως για την ασφαλιστική κάλυψη. Ούτε αυτό αναφέρεται στην προσφυγή. Το έγγραφο αυτό προηγείται χρονολογικά της κατάθεσης της προσφυγής. Άρα έπρεπε να αναφέρεται και αυτό. Το λέει ξεκάθαρα 29 ποδοσφαιριστές επί 115 ευρώ επί 3 μήνες, 10.005 ευρώ. Το έγγραφο έχει ημερομηνία 17/3/17. Πρέπει να υπάρξει περιορισμός του αιτήματος των μισθών, γιατί τα χρήματα αυτά παρακρατούνται».

Οι δύο πλευρές πήραν προθεσμία να καταθέσουν υπομνήματα έως τη Δευτέρα (29/05).”.

To Top