ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στα δικαστήρια πάνε την ΕΟΚ οι… αποκλεισμένοι διαιτητές!

Οι Ελληνες διαιτητές που σφυρίζουν στην Euroleague ετοιμάζονται για δικαστική μάχη με την ΕΟΚ, η οποία τους έχει αποκλείσει από τους αγώνες της Stoiximan.gr Basket League.

Σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας οι Γκόντας, Κορομηλάς, Φούφης και Παπαπέτρου, οι οποίοι έχουν αποκλειστεί από την ομοσπονδία από τους αγώνες των εγχώριων διοργανώσεων, εξαιτίας της επιλογής τους να σφυρίζουν αγώνες της Euroleague, αντί για το Basketball Champions League της FIBA, ετοιμάζονται να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη κατά της ΕΟΚ.

Οι Ελληνες διαιτητές είναι οι μοναδικοί που έχουν υποστεί αυτή την «τιμωρία» από ευρωπαϊκή ομοσπονδία, καθώς στις υπόλοιπες χώρες δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο για τους ρέφερι που επέλεξαν την Euroleague αντί της νεοσύστατης διοργάνωσης της FIBA και γι’ αυτό ετοιμάζονται για… δικαστικό αγώνα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η συγκεκριμένη τετράδα διαιτητών θα ισχυριστεί πως η ΕΟΚ δεν νομιμοποιείται να προχωρήσει σε ποινή αποκλεισμού τους, από τη στιγμή που έχουν έγγραφο στα χέρια τους που αποδεικνύει ότι δεν έχει υποδειχθεί κάτι τέτοιο από τη FIBA, κάτι που σημαίνει πως η ΕΟΚ δρα αυτοβούλως.

Παράλληλα, ως τις 31 Μαρτίου η ΕΟΚ πρέπει να αποστείλει στη διεθνή ομοσπονδία τη λίστα με τους διεθνείς Ελληνες διαιτητές, από όπου θα φανεί αν θα… τραβήξει το σχοινί στην υπόθεση, αφήνοντας εκτός αυτούς τους τέσσερις διαιτητές.

To Top