ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Υποψηφιότητα για το Euro 2024 θέτει η Γερμανία

Η Γερμανία θα θέσει υποψηφιότητα για τη διοργάνωση του Euro 2024 και αυτόματα γίνεται το φαβορί για την ανάληψη του τουρνουά.

Η γερμανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία είναι η πρώτη που δηλώνει ότι πρόκειται να θέσει υποψηφιότητα για τη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2024.

Η απόφαση για υποψηφιότητα ήταν ομώνυμη από το διοικητικό συμβούλιο και θα τεθεί επισήμως στην UEFA μέχρι τις 3 Μαρτίου, καταληκτική ημερομηνία για όλες τις χώρες.

Η DFB θα επιλέξει τα 10 στάδια του τουρνουά και έχει ζητήσει στους υπευθύνους των γηπέδων με χωρητικότητα τουλάχιστον 30.000 θέσεων θα δηλώσουν το ενδιαφέρον τους μέχρι τις 17 Φεβρουαρίου. Η τελική απόφαση θα ληφθεί στις 15 Σεπτεμβρίου.

Η UEFA έχει γνωστοποιήσει ότι επιθυμεί 2-3 στάδια με χωρητικότητα 50.000 θεατών (ιδανικά ένα με 60.000 και άνω), τρία στάδια με χωρητικότητα 40.000 θεατών και τέσσερα με τουλάχιστον 30.000 καθίσματα.

“Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2024 μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό και πρωτεύον πρότζεκτ για το γερμανικό ποδόσφαιρο. Θα κάνουμε πρώτης τάξεως δουλειά και θα προσέξουμε την παραμικρή λεπτομέρεια ώστε να διασφαλίσουμε ότι θα επιλέξουμε με διαφάνεια και λογική τις δέκα πόλεις. Έχουμε τις εγκαταστάσεις και την τεχνογνωσία να διοργανώσουμε ένα οικονομικά ορθό και οικολογικά ορθό Euro”, δήλωσε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Ράινχαρντ Γκρίντελ.

Οι άνθρωποι της DFB φέρονται να ήρθαν σε επαφή και με τον μη κυβερνητικό οργανισμό “Transparency International” για να βοηθήσει με τη διοργάνωση, μετά από τα προβλήματα διαφθοράς που προέκυψαν από τη φιλοξενία του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2006.

Τελευταία φορά που η χώρα φιλοξένησε την κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση της Ευρώπης ήταν το 1988. Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2020 θα διεξαχθεί σε 13 διαφορετικές πόλεις της “γηραιάς ηπείρου”.

Η Γερμανία ενδέχεται να αντιμετωπίσει ανταγωνισμό από σκανδιναβικό συνασπισμό, με επικεφαλής τη Δανία και βοήθεια της Ισλανδίας, της Νορβηγίας, της Σουηδίας και της Φινλανδίας.

Η UEFA θα ανακοινώσει στις 10 Μαρτίου 2017 τις χώρες που έθεσαν υποψηφιότητα, στις 27 Απριλίου 2018 θα κατατεθούν οι φάκελοι και τον Σεπτέμβριο του 2018 θα ανακοινωθεί η διοργανώτρια χώρα.

Πηγή: sport24.gr

To Top