ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Υπόκλιση Ρόμπερτσον σε Ουέστμπρουκ για τα 42 triple-double

Κόντρα στους Νάγκετς, ο Ράσελ Ουέστμπρουκ έγραψε ιστορία, αφού πέτυχε το 42ο triple-double την ίδια σεζόν και έσπασε με τον τρόπο αυτό το ρεκόρ που κρατούσε από τη σεζόν 1961-62 ο Όσκαρ Ρόμπερτσον.

Ο παλαίμαχος άσος, αποθέωσε τον Ουέστμπρουκ και τόνισε ότι τα ρεκόρ είναι για να σπάνε!

Το κείμενό του ο Όσκαρ Ρόμπερτσον:

«Δεν θα μπορούσα να αισθάνομαι πιο ευτυχής γι’ αυτόν. Συγχαρητήρια στον Ράσελ Ουέστμπρουκ για τη μεγαλειώδη σεζόν που κάνει!… Αν μείνει υγιής, δεν υπάρχει λόγος να μη σπάσει τελικά το δικό μου ρεκόρ καριέρας με τα 181 τριπλ νταμπλ. Δεύτερος είναι ο Μάτζικ Τζόνσον με 138 και τρίτος ο Τζέισον Κιντ με 107…

Κατά τα διάρκεια όλης της καριέρας μου δεν γνώριζα καν πως υπήρχε η στατιστική κατηγορία των τριπλ νταμπλ, γιατί ο όρος δεν χρησιμοποιούνταν τότε. Ήταν τότε που ο Μάτζικ Τζόνσον ανακηρύχθηκε κορυφαίος στη λίστα με τα τριπλ ντάμπλ όλων των εποχών όταν κάποιος είπε, μισό λεπτό, πρέπει να κοιτάξουμε και πιο πριν και να δούμε όλα τα ρεκόρ. Και τότε ήταν που φάνηκε ότι εγώ είχα κάνει ρεκόρ για μία σεζόν, αλλά και καριέρας, ενώ παράλληλα ήμουν ο πρώτος παίκτης που είχα τριπλ νταμπλ σε μέσους όρους σε μία μόνο χρονιά….

Συγχωρήστε μου το κλισέ, αλλά τα ρεκόρ είναι για να σπάνε. Αν κάποιος σπάσει το ρεκόρ σου, αυτο σημαίνει ότι έφτασε σε ένα επίπεδο αριστείας το οποίο μπορεί να μετρηθεί με σεβασμό, και πρέπει να του δώσεις αυτό το σεβασμό. Επιπλέον, πόσο συχνά έχεις την ευκαιρία να βλέπεις με τα μάτια σου την ιστορία να γράφεται και επίσης να είσαι μέρος της;…

Το ταξίδι του Ουέστμπρουκ για να ισοφαρίσει ή να σπάσει το ρεκόρ μου υπήρξε αξιοσημείωτο και είμαι ευτυχής που μπορώ να το συγχαρώ επειδή τα κατάφερε. Το ταξίδι ήταν υπέροχο για τον Ουέστμπρουκ, το ΝΒΑ, τους οπαδούς και τα μίντια. Δημιούργησε ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον για το παιχνίδι και δίνει σε όλους αφορμή για συζήτηση. Θαυμάζω το all around παιχνίδι του Ουέστμπρουκ. Είναι ένας καταπληκτικός αθλητής, που παίζει με ένταση, φλόγα και είναι συναρπαστικό να τον παρακολουθείς. Οι φετινές εμφανίσεις του είναι εντυπωσιακές. Θα ήταν μεγάλος παίκτης σε οποιαδήποτε εποχή».

To Top