ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Ο Βουλγαρόπουλος του Άρη κλήθηκε από NBA και FIBA στο “Μπάσκετ χωρίς Σύνορα”! (photos)

Μια ιδιαίτερα τιμητική πρόσκληση έφτασε για ένα από τα πιο ταλαντούχα παιδιά των τμημάτων υποδομής του Άρη. Ο Στράτος Βουλγαρόπουλος κλήθηκε από το ΝΒΑ και τη FIBA να συμμετάσχει στο Basketball Without Borders που φέτος γίνεται στο Ισραήλ (13-16 Αυγούστου).

Το Basketball Without Borders (Μπάσκετ χωρίς Σύνορα) είναι το αναπτυξιακό πρόγραμμα που εφαρμόζουν από κοινού το ΝΒΑ και η FIBA σε όλο τον κόσμο. Σε αυτό που θα γίνει στο Ισραήλ έχουν κληθεί οι 40 καλύτεροι παίκτες του κόσμου, όπως έκριναν οι άνθρωποι του ΝΒΑ και της FIBA, γεννημένοι το 2000.

Ο Στράτος Βουλγαρόπουλος είναι γεννημένος το 2000, έχει ύψος 2,15μ. και αποτελεί ένα από πιο ελκυστικά prospect της Ελλάδας, προφανώς όμως όχι μόνο της χώρας. Αποκτήθηκε από τον ΚΑΟΔ πέρσι το καλοκαίρι από τη διοίκηση Λάσκαρη.

Αν ρίξει κανείς μια ματιά στους συντελεστές του Baketball Without Borders που θα γίνει στο Ισραήλ και θα συμμετάσχει ο αθλητής του Άρη, θα αντιληφθεί την ποιότητά του και την σημασία που έχει για τους δύο “κόσμους” του μπάσκετ.

Παίκτες και πρεσβευτές του ΝΒΑ θα βρεθούν στο Ισραήλ για να έχουν άμεση επαφή με τους κορυφαίους 40 παίκτες ηλικίας 17 ετών. Ο Όμρι Κάσπι των Ουόριορς, ο Τζέριντ Μπέιλες των Σίξερς, ο Σαμ Ντέκερ των Κλίπερς, ο Νόρμαν Πάουελ των Ράπτορς, ο Γκαλ Μέκελ της Μακάμπι είναι οι εν ενεργεία παίκτες που θα διδάξουν στο Ισραήλ. Εκεί θα είναι και ο θρύλος του ΝΒΑ, Ντέιβιντ Ρόμπινσον και φυσικά θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να ασχοληθεί με τον 17χρονο σέντερ του Άρη.

Στο Ισραήλ θα είναι και προπονητές και παράγοντες ομάδες του ΝΒΑ. Ο Ρον Άνταμς από το τεχνικό τιμ των πρωταθλητών Ουόριορς, ο Τζόνι Μπράιαντ των Τζαζ, ο Νταν Μπερκ των Πέισερς, ο Κερτ Ράμπις των Νικς, αλλά και ο τζένεραλ μάνατζερ των Σπερς, Αρ Σι Μπιούφορντ και ο τζένεραλ μάνατζερ των Καβαλίερς, Κόμπι Άλτμαν!

Το Basketball Without Borders θα ξεκινήσει την Κυριακή και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη. Ο Βουλγαρόπουλος θα βρίσκεται από σήμερα στο Ισραήλ.

To Top