ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Έι Τζέι Ίνγκλις: Ο γιος αντιμετωπίζει την τελευταία ομάδα της καριέρας του πατέρα του! (photos + video)

Οι Σκαϊλάινερς θα παραταχθούν σήμερα στο Αλεξάνδρειο με καινούριο παίκτη σε σχέση με τον αγώνα στην Φρανκφούρτη. Ο Έι Τζέι Ίνγκλις μετράει ήδη δύο συμμετοχές στο Τσάμπιονς Λιγκ και 18 πόντους μέσο όρο, αλλά… κάτι δεν σας λέει το όνομά του;

Ο 24χρονος Αμερικανός πόιντ γκαρντ είναι γιος του παίκτη που φόρεσε την φανέλα του Άρη την περίοδο 2000-01 και βοήθησε τα μέγιστα στην πιο άσχημη χρονιά για την ομάδα μπάσκετ, όταν επιχείρησαν να την διαλύσουν οι Σερπάνος – Καρακίτσος.

Ο Έι Τζέι Ίνγκλις ήρθε στον Άρη το Νοέμβριο του 2000 για να αντικαταστήσει τον Άντονι Μπούι, που είχε εγκαταλείψει επειδή ήταν απλήρωτος, όπως και πολλοί άλλοι…

Αγωνίστηκε με την φανέλα του Άρη σε 18 αγώνες πρωταθλήματος, έχοντας συμπαίκτη τότε τον Τζέιμς Φόρεστ, αλλά και τους Γκόρνταν Φίριτς, Γιάννη Σιούτη, Γιάννη Λάππα, Βλάντο Πέτροβιτς…

Ήταν η τελευταία χρονιά της καριέρας του, που είχε ξεκινήσει από το ΝΒΑ και τους Ουάσινγκτον Μπούλετς με τους οποίους μέτρησε 151 συμμετοχές και 9,9 πόντους μέσο όρο, πριν έρθει στην Ευρώπη και αγωνιστεί στις Στεφανέλ Τριέστε, Μπούργκι Ρόμα, Φορλί, Λεβαλουά, Σαλαμάνκα, Πιστόια, Μπεσίκτας και Παρί.

Στον Άρη τον έφερε ο Στιβ Γιατζόγλου, που είχε αναλάβει την ομάδα μετά το… κάζο Μποντγκοβίροφ. Στο ελληνικό πρωτάθλημα είχε 15,8 πόντους, 3 ριμπάουντ, 1,9 ασίστ σε 32 λεπτά συμμετοχής, σουτάροντας με 78,3% από τις βολές, 47,2% στα δίποντα και 35,4% στα τρίποντα.

Σε έναν από τους πιο κρίσιμους αγώνες τότε, με την Δάφνη στο Παλέ – παρουσία και του Νίκου Γκάλη – ο Ίνγκλις πέτυχε 28 πόντους και μαζί με τον Φόρεστ που είχε 32 οδήγησαν τον Άρη στη νίκη με 99-84, που τον βοήθησε να αποφύγει τις περιπέτειες με πιθανό υποβιβασμό.

Τα κατορθώματα του υιού Ίνγκλις

Ο γιος του Ίνγκλις, αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο Αϊόνα την περασμένη άνοιξη, αλλά δεν μπήκε στο ντραφτ του ΝΒΑ, όπως ο πατέρας του (Νο37). Το Sports Illustrated τον συμπεριέλαβε στους 10 καλύτερους παίκτες που δεν έγιναν ντραφτ το περασμένο καλοκαίρι.

Η επαγγελματική καριέρα του νεαρού Ίνγκλις ξεκίνησε από την Ιταλία και την Μπρίντιζι, αλλά πριν μερικές βδομάδες ο Γκόρντον Χέρμπερτ τον επέλεξε για τους Σκαϊλάινερς.

Με το Αϊόνα κατάφερε να ξεπεράσει τους 2.000 πόντους στην τετραετή θητεία του. Αποφοίτησε πέρσι έχοντας 22,6 πόντους, 5 ριμπάουντ, 6,2 ασίστ, 1,6 κλεψίματα και 37% από το τρίποντο.

Στους Σκαϊλάινερς στα δύο παιχνίδια του στο Τσάμπιονς Λιγκ έχει 18 πόντους,4 ριμπάουντ και 3 ασίστ μέσο όρο.

To Top