ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρώην αθλήτρια βόλεϊ του Άρη κυνηγάει το όνειρό της στην Αμερική!

Έντεκα Έλληνες αθλητές που κατάφεραν να ξεχωρίσουν, διεκδίκησαν και κέρδισαν αθλητική υποτροφία σε πανεπιστήμια της Αμερικής καθοδηγούμενοι στην Ελλάδα από την “Overboarder”. Ανάμεσα της και αθλήτρια βόλεϊ του Άρη!

Διαβάστε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ από το sport24.gr:

Η πόρτα για το πέρασμα στην άλλη άκρη του Ατλαντικού λίγα χρόνια πριν ήταν κλειστή και όσοι Έλληνες ήθελαν να φοιτήσουν στην Αμερική έπρεπε να δαπανήσουν πολύ κόπο και κυρίως πολύ χρήμα για να κάνουν το όνειρο τους πραγματικότητα. Αυτό πλέον όμως δεν ισχύει.

Ιδίως σε ότι έχει να κάνει και με τον αθλητισμό αφού πλέον η πόρτα έχει ανοίξει για νεαρούς ταλαντούχους αθλητές που τους δίνεται η δυνατότητα  να φοιτήσουν στα αμερικάνικα πανεπιστήμια έχοντας ως απώτερο σκοπό κάποια στιγμή να γίνουν επαγγελματίες. (ή να ακολουθήσουν μία επαγγελματική καριέρα στον χώρο). Βέβαια σε περίπτωση που δεν καταφέρουν να καταξιωθούν επαγγελματικά, μπορούν να χρησιμοποιήσουν το πτυχίο τους για την εύρεση εργασίας.

Σε όλο αυτό το εγχειρίδιο έχει παίξει ρόλο ο Άρης Ζαφειράτος και η εταιρεία “Overboarder” που σε πολλές περιπτώσεις συνεργάζεται και με τη “Νέα Γενιά Ζηρίδη” ώστε να βρει αθλητές που μπορούν να συνδυάσουν σπουδές με αθλητισμό στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Πέρυσι το καλοκαίρι έφυγαν επτά παιδιά από την Ελλάδα, όλοι τους ποδοσφαιριστές, με σκοπό να συνδυάσουν σπουδές και αθλητισμό στα κολέγια της Αμερικής.

Φέτος, αυτός ο αριθμός αυξήθηκε κατά 30% αφού οι επτά έγιναν έντεκα, ανάμεσα τους και τέσσερις αθλητές και αθλήτριες του βόλεϊ και του στίβου. Μάλιστα, οι τρεις από τους έντεκα κατάφεραν να εξασφαλίσουν λόγω εξαιρετικών σχολικών βαθμών τόσο αθλητική όσο και ακαδημαϊκή υποτροφία.

Ποιοι είναι αυτοί οι δέκα αθλητές:

ΟΝΟ/ΜΟ ΗΛ ΟΜΑΔΑ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΛΗΜΑ
Μάικ Νιούμαν 21 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ St Johns University Ποδόσφαιρο
Παναγιώτης Ραβάνης 20 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ Central Connecticut State University Ποδόσφαιρο
Δημήτρης Καρούσος 18 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ Αshland University Ποδόσφαιρο
Χάρης Καρυπίδης 19 ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ Young Harris College Ποδόσφαιρο
Γιώργος Ορφανίδης 18 ΗΡΑΚΛΗΣ Winthrop University Ποδόσφαιρο
Γιάννης Ιατρούδης 18 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΑΛ. American International College Ποδόσφαιρο
Ανδρέας Πολυχρονιάδης 21 ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ West Virginia Wesleyan College Ποδόσφαιρο
Αριστέα Τοντάϊ 18 ΘΕΤΙΣ ΒΟΥΛΑΣ Coastal Carolina University Βόλλει
Χρυσάνθη Σταματίου 18 ΑΡΗΣ University of Cincinnati Βόλλεϊ
Ελευθερία Χριστογιώργου 19 St. John’s University Άλμας εις ύψος
Γιώργος Μούκας 19  Post University 3000μ. με εμπόδια

 

Οι τρεις από τους επτά ποδοσφαιριστές (Ραβάνης, Καρούσος, Καρυπίδης) μάλιστα εξασφάλισαν την υποτροφία τους μέσω του “1st Elite College USA Showcase” το οποίο συνδιοργάνωσαν η “Overbaorder” σε συνεργασία με τη “Νέα Γενιά Ζηρίδη” τον Φεβρουάριο του 2017.

Μάλιστα στόχος των δυο συνεργαζόμενων εταιρειών είναι η συγκεκριμένη ενέργεια να γίνει θεσμός και μέχρι το τέλος του 2017 να διοργανωθεί το 2ο Showcase με στόχο την ανάδειξη νέων ταλέντων που θα περάσουν το επόμενο καλοκαίρι στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Για αυτό και θα βρεθούν στη Ελλάδα κάποιοι προπονητές από την Αμερική ώστε να αξιολογήσουν τους νεαρούς αθλητές.

H “Οverboarder” υπολογίζει ότι ο αριθμός των αθλητών που θα καθοδηγήσει την επόμενη χρονιά βήμα προς βήμα για την εύρεση αθλητικής υποτροφίας θα είναι κατά 30% μεγαλύτερος.

Να θυμίσουμε ότι η “Overboarder” στην Ελλάδα εκπροσωπείται από τον Άρη Ζαφειράτο και συνεργάζεται στενά με τη “Νέα Γενιά Ζηρίδη” και συγκεκριμένα το αθλητικό τμήμα στο οποίο διευθυντής αθλητικών προγραμμάτων είναι ο Άκης Ζήκος.

Σκοπός της συνεργασίας των δυο πλευρών είναι η εκπαίδευση, η ανάδειξη και η καθοδήγηση νεαρών αθλητών για την απόκτηση αθλητικής υποτροφίας σε πανεπιστήμια της Αμερικής.

To Top