ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Λυπηρίδης θυμήθηκε τις θρυλικές νύχτες στο «Ακρόαμα»!

Πώς γίνεται το όνομα ενός μαγαζιού να έχει συνδεθεί τόσο πολύ με μία ομάδα; Όταν μιλάμε για το θρυλικό «Ακρόαμα» της Θεσσαλονίκης και την ακόμα πιο θρυλική ομάδα του μπασκετικού Άρη την δεκαετία του ΄80, όλα γίνονται!

Ο Βασίλης Λυπηρίδης, ένα από τα βασικά στελέχη της «χρυσής» εκείνης ομάδας του Ιωαννίδη, θυμήθηκε, λοιπόν, τις νύχτες στο κοσμικό μαγαζί, όπου οι «κίτρινοι» γιόρτασαν πολλές τους επιτυχίες, ποστάροντας στην προσωπική του σελίδα στο facebook ένα σχετικό άρθρο από το parallaximag.gr (με τίτλο «Ένας θρύλος που τον έλεγαν ‘Ακρόαμα’), που υμνεί το μαγαζί από το οποίο πέρασε τότε όλη η Θεσσαλονίκη, ενώ η φήμη του είχε φτάσει και στην Αθήνα.

Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στο άρθρο:

«Με τον Γκάλη, τον Γιαννάκη, τον Φιλίππου… τον Λάκη και τ’ άλλα παιδιά…». Το «Ακρόαμα» αποκτά αίγλη και αναδεικνύεται ως το απόλυτο, κοσμικό στέκι στην πόλη. Εκεί, γιορτάζονται τα επινίκια της ομάδας, που τότε έχει επώνυμους, φανατικούς οπαδούς, όπως η Μαρινέλα και ο Λαζόπουλος, οι οποίοι γίνονται προσωπικοί φίλοι του Δημήτρη Φίστα και του μαγαζιού κι αρχίζουν τα ταξίδια στη Θεσσαλονίκη, συχνά, μόνο για να διασκεδάσουν….

Βράδια, όπως εκείνο που ακολούθησε τη νίκη του «Άρη» επί της «Παρτιζάν» και του έδωσε το εισιτήριο για το πρώτο φάιναλ φορ της Γάνδης, στο Βέλγιο. Η Μαρινέλα και ο Λαζόπουλος τραγουδούν παρέα με τους παίκτες, λουσμένοι στη σαμπάνια, που έχει πλημμυρίσει το δάπεδο, σε ένα τρικούβερτο γλέντι, που συνεχίζει μέχρι το επόμενο πρωί. Η φήμη έχει ήδη φτάσει στην Αθήνα, οι διάσημοι φίλοι πληθαίνουν και το στέκι απογειώνεται…».

To Top