ΜΠΑΣΚΕΤ

Συγκλονίζει ο 27χρονος τυφλός φίλαθλος του Άρη που κάνει πρωταθλητισμό! «Ο Άρης θα ανέβει! Η επιστροφή Γιαννάκη είναι «μαγεία»

Ο Θανάσης Σιδέρης από την Χαλκιδική συγκλονίζει! Ο 27χρονος φίλαθλος του Άρη που πριν από τέσσερα χρόνια τυφλώθηκε σε εργατικό ατύχημα στην “Ελληνικός Χρυσός”, όχι μόνο δεν το βάζει κάτω, αλλά παραδίδει “μαθήματα” ψυχικού μεγαλείου!

Πρωταθλητής στον στίβο (αγώνες ταχύτητας και ακόντιο) έτρεξε στα 5.000 μέτρα το περασμένο Σάββατο στον “6ο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο”και στέλνει το δικό του μήνυμα στον κόσμο του Άρη!

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92,8

Για το ατύχημα του:

Είχα ένα εργατικό ατύχημα πριν από χρόνια, εργαζόμουν στο Ελληνικός χρυσός και έπεσε ένα καυστικό υγρό στα μάτια μου και μου δημιούργησε ολική τύφλωση. Δεν το έβαλα κάτω, όμως. Προσπάθησα να αντλήσω δύναμη και να προχωρήσω την ζωή μου δίνοντας καθημερινά την δική του μάχη.

Για τα «κιτρινόμαυρα» αισθήματα του είπε:

Είμαι Αρειανός μέχρι το κόκκαλο, όλη η οικογένεια μου είναι Άρης και νομίζω ότι έχουμε κίτρινο με μαύρο χρώμα αίμα! Θείος μου είναι ο πρώην τερματοφύλακας του Άρη, ο Νίκος Παπαδόπουλος, αγαπάμε τον Άρη και είμαστε πιστοί φίλαθλοι του.

Για την προσπάθεια του στον στίβο, παρά την τύφλωσή του είπε:

Είναι πάρα πολύ δύσκολο το άθλημα και οι ταχύτητες, χρειάζεται θέληση, προσπάθεια και δύναμη και να έχεις έναν καλό συνοδό που πρέπει να γίνεις μαζί του ένα. Νιώθω ελεύθερος όταν τρέχω, το κάνω συνέχεια και πήρα μέρος και το Σάββατο, είναι πολύ καλό να υπάρχει κόσμος σε τέτοια event. Πήρα την απόφαση να ξεκινήσω το τρέξιμο όταν έπαθα το ατύχημα, γιατί καθόμουν δεν περπατούσα με είχε πάρει λίγο από κάτω και είπα σε κάποια φάση ότι «Θανάση κάτι πρέπει να κάνεις δεν γίνεται άλλο» και έτσι πήρα την απόφαση. Με έχει στηρίξει πάρα πολύ η οικογένεια μου και ο προπονητής μου. Φέτος τρέξαμε στον ημιμαραθώνιο τα 5 χιλιόμετρα, έχω πάρει ασημένιο μετάλλιο στις ταχύτητες και συνεχίζω ξεκινώντας ακόντιο.

Για τον επόμενο στόχο του είπε:

Έχω στόχο να πάω φέτος στο πανευρωπαϊκό. Ο άνθρωπος είναι γεννημένος για να μεγαλουργεί, για μένα δεν υπάρχει άνθρωπος που θα βάλει στόχο και δεν μπορεί να τον πετύχει, μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα, ακόμη κι όταν έχουμε τέτοιες δυσκολίες και εμπόδια.

Για ποδοσφαιρικό και μπασκετικό Άρη είπε:

Μαθαίνω τα πάντα για τον Άρη, να είμαι πάντα ενημερωμένος και περιμένω το καλύτερο για την αγαπημένη ομάδα μου. Η ομάδα του ποδοσφαίρου θα ανέβει και πολύ δυνατά κιόλας. Θα είμαστε σίγουρα πρώτοι! Δεν το συζητάω. Η επιστροφή του Γιαννάκη στον Άρη είναι «μαγεία», Είναι θρύλος, σπουδαίος προπονητής, ο κόσμος πρέπει να στηρίξει την ομαδα.

 

To Top