Μια απίστευτη κιτρινόμαυρη ιστορία: Η αγάπη για τον Άρη «νικάει» και την τρομοκρατία στο Βερολίνο! (photo)

Share This:

Μια απίστευτη ιστορία που δείχνει ότι η αγάπη για τον Άρη και τον αθλητισμό μπορεί να «νικήσει» και την τρομοκρατία!

Η ομάδα ΑΣ Παπάδες Θεσσαλονίκης, που αγωνίζεται από το 2015 στην ΕΠΣΜ, έχοντας κερδίσει διακρίσεις για το ήθος και την προσφορά της στο ποδόσφαιρο, από το 2011 – όταν πρωτομπουσούλησε ποδοσφαιρικά – βρέθηκε αυτές τις μέρες στο Βερολίνο, προκειμένου να δώσει φιλικό παιχνίδι με την Preussen.

Ο αγώνας τελικά ακυρώθηκε, λόγω της τρομοκρατικής επίθεσης που σημειώθηκε στο Βερολίνο πριν δυο μέρες με το γνωστό σε όλους θλιβερό αποτέλεσμα: νεκροί και τραυματίες, ένα γεγονός που συγκλόνισε την Ευρώπη το τελευταίο 48ωρο.

Το απίστευτο της ιστορίας είναι ότι τα μέλη της ομάδας, στα οποία ανήκουν και πολλοί φίλοι του Άρη, είχαν περάσει λίγη ώρα πριν από το σημείο της τρομοκρατικής επίθεσης στην Χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου. Η είδηση της επίθεσης τους συγκλόνισε… 

Παρόλα αυτά, με φωτογραφία που έστειλαν τα… Αρειανά της ομάδας στο PRESSARIS κατέγραψαν το μήνυμα ότι ο αθλητισμός και η αγάπη σε αυτόν παραμένει ανίκητα απέναντι σε οποιαδήποτε τρομοκρατική πράξη! «Φιλιά από τα Αρειανά του Αθλητικού Συλλόγου Παπάδες Θεσσαλονίκης που ήρθαμε για φιλικό στο Βερολίνο» ανέφερε καταλήγοντας το σχετικό μήνυμα, με την… απαραίτητη αναμνηστική φωτογραφία, όπου κρατούν τη σημαία του Άρη στην καρδιά της Γερμανικής μεγαλούπολης! 

Η ομάδα Παπάδες υπήρχε από πριν σαν πανεπιστημιακή ομάδα 5×5 για αρκετά χρόνια έχοντας κατακτήσει δύο κύπελλα Θεσσαλονίκης ενώ έφτασε μέχρι το τελικό κυπέλλου Ελλάδος το 2015 και το 2016 στη Κόρινθο αλλά και τις δύο φορές βγήκε δεύτερη. Πρόκειται για μια από τις πιο ιστορικές ομάδες της Ελλάδας στο θεσμό του unileague με οπαδούς διακρίσεις και πρωτοποριακές ενέργειες με φιλικά σε άλλες πόλεις με ομάδες, με group στο facebook  και γενικά αρκετές καινοτομίες που οδήγησαν στο επόμενο βήμα δηλαδή στην ίδρυση της ερασιτεχνικής ομάδας των Παπάδων.  

Η ομάδα αρχικά είχε κίτρινο και μαύρο σαν χρώμα, αλλά άλλαξε στη συνέχεια με απόφαση της νέας διοίκησης.

Tags

Σχετικά: Γιώργος Τότσικας

Μια αγγελία "ζητούνται συνεργάτες για τους αγώνες της ΕΠΣΜ" στα "ΣΠΟΡ του Βορρά" την άνοιξη του 1987 αποτέλεσε την αφορμή. Το... μικρόβιο, άλλωστε, υπήρχε πολλά χρόνια πριν. Δάσκαλοι τότε ο Δημήτρης Μπούζας και ο Σαράντης Πανταζής, αντί να τον στείλουν... σπίτι του, τον άφησαν να συνεχίσει το... ταξίδι. Εκείνος αναγκάστηκε να αφήσει την σχολή Οικονομικών και Νομικών επιστημών του ΑΠΘ στο δεύτερο έτος, για να ασχοληθεί με την αθλητική δημοσιογραφία, γι αυτό δηλαδή που έγραφε από μικρό παιδί στις εκθέσεις του με θέμα "τι θα γίνεις όταν μεγαλώσεις". Τι ταξίδι κι αυτό... Από την Εθνικής Αντίστασης και τα "ΣΠΟΡ του Βορρά", στην... αντίσταση του αθλητικού τύπου της Θεσσαλονίκης, συμμετέχοντας στη δημιουργία της "Αθλητικής Μακεδονίας Θράκης" το 1991. Σχεδόν εννιά χρόνια μετά, βρέθηκε στο... "πανεπιστήμιο" των εφημερίδων "Μακεδονία" και "Θεσσαλονίκη", εκεί όπου ήταν μέχρι τον Ιανουάριο του 2012. Μέχρι πρόσφατα τον διαβάζαμε στο αθλητικό τμήμα της εφημερίδας «Δημοκρατία». Η πρώτη ραδιοφωνική απόπειρα έγινε πριν πολλά χρόνια στο "Πανόραμα 86", μια από τις τολμηρές προσπάθειες της πόλης εκείνη την εποχή, με βασικό τότε σχολιαστή τον Γιώργο Κούδα. Συνέχισε στον "Α103", μετά στο "Αθλητικό Μετρόπολις" με την εκπομπή "Metrosport" μέχρι και το 2000, για να επιστρέψει στον "Α103". Στα τηλεοπτικά είχε... άγνοια κινδύνου όταν στις αρχές της δεκαετίας του '90 δοκίμασε (για δυο χρόνια παρακαλώ...) στο ελεύθερο ρεπορτάζ για τον "ΑΝΤ1", αλλά τελικά προτίμησε από το να ασχολείται με τα... εγκλήματα τιμής, να περάσει στα... all time classic εγκλήματα των... διαιτητών και τις... απιστίες της "στρόγγυλης θεάς"! Βρέθηκε από τις πρώτες μέρες της έναρξής του στο συνδρομητικό κανάλι Novasports (Filmnet τότε) το 1994, όπου παρέμεινε μέχρι και το 2000. Το 2009 τον είδαμε στους αγώνες μπάσκετ του Άρη σε ΑΝΤ1 και "Makedonia TV" και την περίοδο 2010-11 στην εκπληκτική ευρωπαϊκή πορεία των κίτρινων στο Γιουρόπα λιγκ στον ΑΝΤ1. Παράλληλα, κάλυπτε το ρεπορτάζ του Άρη και σχολιογραφούσε στο The Player. Ο Γιώργος Τότσικας γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 1968 στη Θεσσαλονίκη.

768x90-2


POLLS

Δημοσκόπηση PRESSARIS: Ποια από τις νέες φανέλες σας αρέσει περισσότερο;
Αποτελέσματα
Loading ... Loading ...

Follow Us