ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Ρόσμπεργκ ανακοίνωσε την αποχώρηση του !

Ο Νίκο Ρόσμπεργκ με γραπτή του δήλωση ανακοίνωσε την απόσυρση από την ενεργό δράση λίγες μόνο ημέρες μετά την κατάκτηση του Παγκόσμιου πρωταθλήματος της F1.

Βόμβα στο χώρο της Formula 1 έσκασε το μεσημέρι της Παρασκευής (02/12). Ο Nico Rosberg με γραπτή του δήλωση, λίγες μόνο ημέρες μετά την κατάκτηση του Παγκόσμιου πρωταθλήματος της F1, ανακοίνωσε την απόσυρση του.

Σε ηλικία μόλις 31 ετών ο Γερμανός πιλότος της Mercedes μεταξύ άλλων στη γραπτή του δήλωση τονίζει ότι δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος για αυτή την απόφαση του πέρα από το γεγονός ότι μετά την κατάκτηση του τίτλου ολοκλήρωσε το μεγαλύτερο στόχο που είχε στην καριέρα του.

Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων στη δήλωση του αναφέρει: “Από το πρωί της Κυριακής πριν τον αγώνα στο Άμπου Ντάμπι ήξερα ότι μπορεί να ήταν ο τελευταίος αγώνας της καριέρας μου και αυτό το συναίσθημα “καθάρισε” το μυαλό μου. ήθελα να απολαύσω κάθε κομμάτι της εμπειρίας γνωρίζοντας ότι μπορεί να είναι η τελευταία φορά. Πήρα την οριστική μου απόφαση το απόγευμα της Δευτέρας”.

Όλα αυτά μετά από μία δραματική χρονιά όπου κατέκτησε τον τίτλο στον τελευταίο αγώνα της σεζόν από τον Lewis Hamilton με τους δυο τους να έχουν μεγάλη κόντρα παρά τις δηλώσεις που έγιναν τις τελευταίες ημέρες.

rosberg1

Η επιστολή του Ρόσμπεργκ

“Στα 25χρόνια που σε αγώνες ταχύτητας ήταν το όνειρο μου να γίνω Παγκόσμιος πρωταθλητής στην Formula 1. Μέσα από σκληρή δουλειά, πόνο, θυσίες αυτός έγινε ο στόχος μου. Τώρα τον πέτυχα. Ανέβηκα το βουνό, είμαι στην κορυφή και αισθάνομαι καλά.

Εκείνο που αισθάνομαι περισσότερο τώρα είναι μεγάλη ευγνωμοσύνη σε όσους με υποστήριξαν και έκαναν το όνειρο μου πραγματικότητα. 

Αυτή η χρονιά ήταν ιδιαίτερα σκληρή. Πιέστηκα σαν τρελός σε κάθε τομέα μετά την απογοήτευση των τελευταίων δύο χρόνων. Με γέμισαν κίνητρο σε επίπεδο που δεν είχα ζήσει πριν. Αυτό φυσικά είχε αντίκτυπο και στους ανθρώπους που αγαπώ.

Όλη η οικογένεια μου έκανε θυσίες. Έβαλαν τα πάντα κάτω από τον στόχο μας. Δεν μπορώ να βρω λέξεις για να ευχαριστήσω τη σύζυγο μου Βίβιαν. Ήταν απίστευτη.

Κατάλαβε ότι αυτή η σεζόν ήταν η μεγάλη μας ευκαιρία να τα καταφέρουμε και δημιούργησε το κενό για εμένα να μπορώ να επανέρχομαι ανάμεσα στους αγώνες.

Πρόσεχε την κόρη μας κάθε βράδυ, μιλούσαμε όταν τα πράγματα γίνονταν σκληρά και έβαλε το πρωτάθλημα μας πρώτο.

Όταν κέρδισα στη Σουζούκα η μοίρα του τίτλου ήταν στα χέρια μου. Η μεγάλη πίεση άρχισε και άρχισα να σκέφτομαι το ενδεχόμενο να αποσυρθώ εάν γίνω Παγκόσμιος πρωταθλητής. 

Από το πρωί της Κυριακής πριν τον αγώνα στο Άμπου Ντάμπι ήξερα ότι μπορεί να ήταν ο τελευταίος αγώνας της καριέρας μου και αυτό το συναίσθημα “καθάρισε” το μυαλό μου.

Ήθελα να απολαύσω κάθε κομμάτι της εμπειρίας γνωρίζοντας ότι μπορεί να είναι η τελευταία φορά. Όταν τα φώτα έσβησαν ήταν οι πιο έντονοι 55 γύροι της ζωής μου.

Πήρα την οριστική μου απόφαση το απόγευμα της Δευτέρας. Αφού ηρέμησα για μία ημέρα οι πρώτοι άνθρωποι που το έμαθαν ήταν η Βίβιαν και ο Τζόρτζ (σ.σ Νόλτε, μόνατζερ) και στη συνέχεια ο Τότο Βολφ”.

Ο μόνος λόγος για τον οποίο η απόφασή μου ήταν δύσκολη είναι επειδή βάζω την οδηγική οικογένεια σε μία δύσκολη θέση, αλλά ο Τότε έδειξε να καταλαβαίνει. Ήξερε ότι ήμουν απόλυτα πεπεισμένος για την απόφαση μου και με καθησύχασε.

Το κατόρθωμα για το οποίο θα είμαι πάντοτε υπερήφανος στην οδηγική μου καριέρα είναι το γεγονός ότι κατέκτησα τον Παγκόσμιο τίτλο με αυτούς τους σπουδαίους ανθρώπους. 

Τώρα είμαι εδώ για να απολαύσω τη στιγμή. Ήρθε η στιγμή να απολαύσω τις επόμενες εβδομάδες, να ξεκουραστώ από τη χρονιά και να απολαύσω ότι έρθει στο δρόμο μου.

Μετά από αυτό θα στρίψω στην επόμενη στροφή της ζωής μου και θα δω τι μου επιφυλάσσει”.

To Top