ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τι περιλαμβάνει η προκήρυξη της Α΄ Εθνικής, που αγωνίζεται ο Άρης

Εκδόθηκε σήμερα η προκήρυξη του νέου πρωταθλήματος της Α΄ Εθνικής για τη σεζόν 2016-΄17, στην οποία συμμετέχει και η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου του Άρη.

Σε αυτό, λοιπόν, θα λάβουν μέρος 10 ομάδες, όπως δηλαδή και πέρυσι, με το πρωτάθλημα να διεξάγεται σ΄ έναν όμιλο και τις ομάδες να υποχρεούνται την υποχρέωση να υποβάλλουν στην Ε.Π.Ο., έως και τη Παρασκευή 02/09/2016 τη δήλωση Συμμετοχής.

Επίσης, σύμφωνα με την προκήρυξη «επιτρέπεται η αναγραφή στο φύλλο αγώνα και η χρησιμοποίηση έως τεσσάρων (4) ποδοσφαιριστριών, που δεν δικαιούνται να αγωνίζονται στις ελληνικές εθνικές ομάδες», όπερ σημαίνει τέσσερις ξένες, δηλαδή, στην 18άδα.

Επιπλέον, στους αγώνες είναι υποχρεωτική η συμμετοχή καθ΄ όλη την διάρκεια τους, δύο (2) αθλητριών με ηλικία κάτω των είκοσι (20) ετών.

Στα αξιοσημείωτα είναι πως το πρωτάθλημα της Α΄ Κατηγορίας Γυναικών για τη περίοδο 2017-2018 θα διεξαχθεί σε ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια, ενώ τα αντίστοιχα πρωταθλήματα της Β΄ και Γ΄ Κατηγορίας θα ενοποιηθούν και το πρωτάθλημα της νέας Β΄ Κατηγορίας που θα προκύψει θα διεξαχθεί σε ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια.

Αυτό σημαίνει πως το θέμα του υποβιβασμού θα εξαρτηθεί από το πόσες ομάδες θα πέσουν και θ΄ αποφασιστεί αργότερα, βάσει των συμμετοχών των ομάδων σε όλες τις κατηγορίες.

Οι ομάδες της Α΄ εθνικής είναι οι εξής: ΠΑΟΚ, Ελπίδες Καρδίτσας, Αμαζόνες Δράμας, Νέες Εργοτέλη, Άρης, Ατρόμητος Αθηνών, ΑΕ Γλυφάδας, ΑΕ Λάρισας, Αβαντίδες Χαλκίδας, Ολυμπιάδα Υμηττού.

To Top