ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γιαννάκης εναντίον Σαρίτσα για πρώτη φορά μετά το… Τορίνο! (photos+video)

Ο Άρης αντιμετωπίζει την Μπεσίκτας στο Τσάμπιονς Λιγκ και οι προπονητές των δύο ομάδων αναμετρώνται για πρώτη φορά μετά τον ιστορικό αγώνα του Άρη με την Εφές Πίλσεν στις 25 Μαρτίου 1993, όταν οι κίτρινοι κατέκτησαν στο Τορίνο τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο τους!

Πρώτη φορά στην καριέρα τους ως προπονητές θα αναμετρηθούν ο Παναγιώτης Γιαννάκης με τον Ουφούκ Σαρίτσα και σαφώς η παρουσία των δύο τους ξυπνά αναμνήσεις από την μαγική βραδιά για τον Άρη με την κατάκτηση του πρώτου ευρωπαϊκού τίτλου.

Τότε, που στο Τορίνο, ο Άρης πήρε αυτό που κυνηγούσε και δικαιούταν χρόνια, ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο, το Ευρωπαϊκό Κύπελλο, έστω και με κακό μπάσκετ, έστω κι αν το παιχνίδι έληξε με 50-48.

Ο “δράκος” είχε αγωνιστεί 36 λεπτά και είχε 2 πόντους με 1/7 σουτ, 2 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 1 κλέψιμο και 7 λάθη, ενώ ο Σαρίτσα σε 29 λεπτά είχε 11 πόντους (1/1β., 2/4π., 2/3τρ.) για την Εφές Πίλσεν.

Στη κεντρική φωτογραφία του άρθρου ο Ντίνος Αγγελίδης προσπαθεί να σκοράρει. Κάτω και αριστερά διακρίνει κανείς τον Γιαννάκη και τον Σαρίτσα (Νο15) να παρακολουθούν την προσπάθεια του Έλληνα παίκτη.

 

To Top