ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ιδανική επιστροφή του Ρούνεϊ στην Έβερτον (video)

Στο πρώτο του επίσημο παιχνίδι μετά την επιστροφή του στην Έβερτον ο Γουέιν Ρούνεϊ σκόραρε και έδωσε τη νίκη στα «Ζαχαρωτά», που ξεκίνησαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την σεζόν στην Premier League.

Την τελευταία φορά που σκόραρε με την μπλε φανέλα ήταν… μαθητής δημοτικού και σχεδόν ολότελα φαλακρός (η επανεμφάνιση των μαλλιών του ήρθε αρκετά αργότερα): ήταν το μακρινό 2004 και ο Γουέιν Ρούνεϊ «παστέλωνε» ένα τεμάχιο απέναντι στην Λιντς. Στη συνέχεια, έφυγε από το «Γκούτισον Παρκ» για να πάει στην Γιουνάιτεντ, όπου και έμεινε κάτι σαν μια ολόκληρη ποδοσφαιρική ζωή.

Αυτό το καλοκαίρι, όμως, ο Άγγλος επιθετικός είπε το πολυπόθητο “I’m back” και φρόντισε με το «καλημέρα» να δείξει τι είναι ικανός να κάνει για την Έβερτον. Απέναντι στην σκληροτράχηλη Στόουκ τα «Ζαχαρωτά» τα βρήκαν σκούρα μαύρα, όμως ο 31χρονος φορ ήταν εκεί για να κάνει του κεφαλιού του: σέντρα ο Κάλβερτ- Λιούιν στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, εντυπωσιακή κεφαλιά από τον Ρούνεϊ και 1-0 για τους γηπεδούχους.

Μ’ αυτό το τέρμα ο Γουέιν έσπασε το ρεκόρ για τη μεγαλύτερη «απόσταση» ανάμεσα σε δύο γκολ με την φανέλα της ίδιας ομάδας, ενώ έφτασε τα 300 τέρματα στα οποία έχει συμμετοχή στην Premier League (199 γκολ, 101 ασίστ) και βρίσκεται στην σχετική λίστα πίσω μόνο από τον θρύλο Άλαν Σίρερ (324).

Κάπως έτσι, με αυτό τον άκρως «επαγγελματικό» τρόπο, η Έβερτον ξεκίνησε με το σωστό πόδι- το δεξί- την περιπέτειά της στην φετινή Premier.

To Top