Έκθεση της Ιντερπόλ για την διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο!

Η υφήλιος το έχει τούμπανο και η Ελλάδα κρυφό καμάρι… Η “διαφήμιση” ανά τον πλανήτη συνεχίζεται, όσον αφορά τη διαφθορά που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά της Interpol να αναφερθεί εκτενώς στην κατάσταση που επικρατεί στο άθλημα στη χώρα μας, στην εβδομαδιαία έκθεση της.

Αναλυτικά η αναφορά της: “Η ελληνική δικαιοσύνη, έφερε αντιμέτωπα δεκαέξι υψηλόβαθμα στελέχη του ελληνικού ποδοσφαίρου με κατηγορίες για στήσιμο αγώνων. Οι ελληνικές δικαστικές αρχές δεν έχουν ακόμα δημοσιεύσει τα ονόματα των στελεχών που κατηγορούνται. Ωστόσο ελληνικές πηγές ειδήσεων θεωρούν πως ο Ευάγγελος Μαρινάκης, πρόεδρος του Ολυμπιακού που είναι πρωταθλητής Ελλάδας, φέρεται να είναι ένα από τα 16 άτομα που κατηγορούνται. 
Ο Ευάγγελος Μαρινάκης, επιχειρηματίας και πλοιοκτήτης που έχει στην ιδιοκτησία του τον Ολυμπιακό από το 2010, είχε εμπλακεί στο παρελθόν σε άλλο σκάνδαλο στημένων το 2010-11 το οποίο εξακολουθεί να αποτελεί αντικείμενο περαιτέρω δικαστικής έρευνας. Η ειδική ποινική έρευνα επικεντρώνεται στον καθορισμό των αποτελεσμάτων ποδοσφαίρου σε αγώνες που έλαβαν χώρα μεταξύ 2011-2013. Τα δεκαέξι υψηλόβαθμα στελέχη, κατηγορούνται επίσης για “συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση”. 

Τα ελληνικά ΜΜΕ αναφέρουν πως ανάμεσα στα υπόλοιπα στελέχη στα οποία αποδίδονται κατηγορίες, συγκαταλέγονται υψηλόβαθμα στελέχη της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, υπάλληλοι και διαιτητές. Η ποινική δίωξη ενάντια στα 16 άτομα πιθανότατα αποτελεί την μεγαλύτερη έρευνα για στημένους αγώνες στην Ελλάδα”.

To Top