ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Έκκληση στους Θεσσαλονικείς να μην κατεβάζουν τα σκουπίδια το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Σε νέες κινητοποιήσεις προχωρούν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ως εκ τούτου η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης απευθύνει έκκληση στους δημότες να μην κατεβάζουν σκουπίδια στους κάδους το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Μέσω ανακοίνωσης ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Θεσσαλονίκης ενημερώνει πως οι συμβασιούχοι θα απέχουν από την εργασία τους στις 3, 4 και 5 Ιουνίου, διεκδικώντας «την παραμονή τους στη δουλειά και τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου».

Ο γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης και υπεύθυνος για τον τομέα της καθαριότητας, Θωμάς Ψαρράς, μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ κάλεσε τους Θεσσαλονικείς να επιδείξουν κατανόηση και να συνδράμουν, ώστε να μη γεμίσουν οι δρόμοι με σκουπίδια.

«Η κατάσταση είναι δύσκολη, διότι μιλάμε για περίπου 650 άτομα, το 75% του συνόλου των εργαζομένων της καθαριότητας. Καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια για να μην υπάρχουν προβλήματα. Παρακαλώ τους δημότες να συνεργαστούν και να μην κατεβάζουν τα σκουπίδια τους όταν βλέπουν τους κάδους γεμάτους» δήλωσε ο κ.Ψαρράς.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, καθημερινά στους δρόμους της πόλης συγκεντρώνονται περίπου 400 έως 420 τόνοι απορριμμάτων, συμπεριλαμβανομένων και των ανακυκλώσιμων υλικών.

To Top