Έκπληξη με Μπελά-Κότσαπ στις κλήσεις της εθνικής Γερμανίας

Η παρθενική κλήση του 21χρονου Αρμελ Μπελά-Κότσαπ της Σαουθάμπτον, ήταν η μοναδική είδηση που επιφύλαξε ο Χάνσι Φλικ, ανακοινώνοντας την 24μελη αποστολή της εθνικής Γερμανίας για τα επερχόμενα παιχνίδια του Nations League.

Ο νεαρός αμυντικός αγωνιζόταν μέχρι πρότινος στη Μπόχουμ και μεταγράφηκε στην αγγλική ομάδα το καλοκαίρι, ενώ αποτελεί βασικό στέλεχος της εθνικής ελπίδων της χώρας. Είναι γεννημένος στη Γαλλία, με καταγωγή από το Καμερούν, αλλά μεγάλωσε στη Γερμανία όπου έπαιζε επαγγελματικά ο πατέρας του, Σιρίλ Φλοράν Μπελά, ο οποίος υπήρξε διεθνής με το Καμερούν.

«Εχει εξελιχθεί καλά στη Σαουθάμπτον. Μιλήσαμε με το επιτελείο της U-21, όπου είναι σημαντικός παίκτης, και οι εμφανίσεις του εξέπληξαν ακόμη και τους προπονητές. Γι΄αυτό θα αξιοποιήσουμε αυτές τις οκτώ ημέρες για να τον δούμε», ήταν τα λόγια του Φλικ, εξηγώντας το σκεπτικό πίσω από την κλήση του Μπελά-Κότσαπ.

Τα «πάντσερ» θα υποδεχθούν στις 23/9 στη Λειψία την Ουγγαρία, ενώ τρεις ημέρες αργότερα θα αντιμετωπίσουν εκτός έδρας την Αγγλία. Ο ομοσπονδιακός προπονητής παραδέχθηκε ότι βλέπει αυτούς τους αγώνες ως μία «πρόβα τζενεράλε» ενόψει του Μουντιάλ, που αρχίζει στις 20 Νοεμβρίου στο Κατάρ.

To Top