“Έμφραγμα” στους δρόμους λόγω της απεργίας του ΟΑΣΘ (photos)

Κυκλοφοριακό έμφραγμα έχει προκαλέσει στους δρόμους της Θεσσαλονίκης η ακινητοποίηση των λεωφορείων του ΟΑΣΘ.

Με μπόλικο κουράγιο και… υπομονή πρέπει να εφοδιαστούν όσοι αποφασίσουν να κατέβουν, από σήμερα και στο εξής, με το αυτοκίνητο τους στο κέντρο για να μην υπάρξουν άσκοπες εντάσεις.

Χωρίς αστικά λεωφορεία μένει από σήμερα ο νομός Θεσσαλονίκης, καθώς εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και ενάμισι μήνα, προχωρούν σε επίσχεση εργασίας. Οι εργαζόμενοι αντιδρούν με αυτό τον τρόπο στην καθυστέρηση που παρατηρείται στην καταβολή της κρατικής επιχορήγησης στα ταμεία του Οργανισμού. «Δεν πρόκειται να αφήσουμε την κυβέρνηση να μας ξεφτιλίσει. Να τα πάρουνε από τους κλέφτες. Δεν έχουμε λεφτά να πάρουμε γάλα στα παιδιά μας» δήλωσε στο thestival.gr o πρόεδρος εργαζομένων του ΟΑΣΘ, Δημήτρης Τσερμενίδης.

Η πολιτεία οφείλει στον ΟΑΣΘ περίπου 30 εκατ. ευρώ για το 2012 ενώ αντίστοιχο είναι το ποσό των οφειλών για τις οικονομικές χρήσεις του 2010 και του 2011. Για να καταβληθεί στους εργαζόμενους το δώρο Χριστουγέννων ο ΟΑΣΘ πήρε δάνειο από την Εθνική Τράπεζα που ξεπερνά τα 2 εκατ. ευρώ.

Πηγή: thestival.gr

To Top