ΜΠΑΣΚΕΤ

Ένας… κούκος (Χάνλαν) δεν φέρνει την άνοιξη

Ένας κούκος δε φέρνει την άνοιξη αναφέρει η γνωστή λαϊκή ρήση που επιβεβαιώθηκε στο χθεσινό ματς του Άρη απέναντι στον Κολοσσό.

Ο Ολιβιέ Χάνλαν (κούκος) ήταν εκείνος που προσπαθούσε μόνος του να κρατήσει ζωντανό τον Άρη επιθετικά, καθώς ότι και να έκαναν οι «κιτρινόμαυροι» δεν τους έβγαινε. Απόρροια, βέβαια, της έλλειψης καθαρού μυαλού στο… μπροστά μέρος του παρκέ αποτέλεσε η κακή αμυντική λειτουργία, που έφερε και κακή ανάπτυξη (ή μη ανάπτυξη) στο παιχνίδι του Άρη, κάτι που αναγνώρισε και ο Γιάννης Καστρίτης.

Η τρίτη περίοδος ήταν καταστροφική για τον Άρη και ήταν το δεκάλεπτο που καθόρισε το νικητή. Ο Άρης αμυντικά «έμπαζε» και επιθετικά ο μόνος που προσπαθούσε ήταν ο Χάνλαν. Ο Καναδός γκαρντ σημείωσε τους 14 από τους 18 πόντους της ομάδας -δέχθηκε 29 στην περίοδο- και όλοι του οι πόντοι προήλθαν από ατομικές ενέργειες και εμπνεύσεις, δίχως να υπάρχει η επιθυμητή ομαδική συνεργασία.

Ήταν επόμενο ο Χάνλαν -σκόραρε συνολικά 33 πόντους- να κουραστεί και ο Άρης να μην μπορέσει να εκμεταλλευτεί την επιθετική δυστοκία του Κολοσσού στα πρώτα λεπτά της τέταρτης περιόδου. Στο… τέλος του παιχνιδιού ο αρχηγός του Άρη πήρε ξανά… μπρος πετυχαίνοντας διαδοχικά καλάθια, αλλά δεν μπόρεσε να φέρει μόνος του τη νίκη (άνοιξη).

To Top