ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ένα ιστορικό ρεκόρ: 25 σερί νίκες στην έδρα του, μόνο ο Άρης! (photo)

Ένα ρεκόρ που θα μείνει ακατάρριπτο σε αυτή την πόλη όσα χρόνια κι αν περάσουν είναι το εντυπωσιακό σερί νικών του Άρη εντός έδρας, που σταμάτησε στα 25 ματς!

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Υποτίθεται για κάποιους πως ο Άρης έβαλε “στοπ” σε ένα σερί 24 συνεχόμενων νικών του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα με την ισοπαλία την Κυριακή στην Τούμπα. Η αλήθεια είναι πως ξεχνούν τους δύο περσινούς μηδενισμούς με Ολυμπιακό και ΑΕΚ! Άρα το σερί είχε σπάσει από νωρίτερα. Είναι γεγονός όμως πως του στέρησε το απόλυτο σε μία σεζόν στην έδρα του.

Το ρεκόρ στη Θεσσαλονίκη στα εντός έδρας ματς σε μία χρονιά το έχει ο Άρης του Βούλγαρου Αποστόλ Τσατσέφσκι, που την σεζόν 1978/79 ολοκλήρωνε το πρωτάθλημα με το εντυπωσιακό 17 στα 17 στο Χαριλάου! Ρεκόρ μοναδικό τότε, το οποίο επανέλαβε η ΑΕΚ το 1992/93 με τον ίδιο αριθμό αγώνων και δύο φορές αρκετά πιο μετά ο Ολυμπιακός, αλλά με 15 νίκες σε 15 ματς.

Υπάρχει όμως κι ένα ακόμα, απλησίαστο! Το εντυπωσιακό ρεκόρ των 25 συνεχόμενων νικών εντός έδρας! Είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη σεζόν, τον Μάρτιο του 1978 με τις δύο νίκες στα δύο τελευταία ματς του Χαριλάου, συνεχίστηκε τη χρονιά με το 17 στα 17 και ολοκληρώθηκε την επόμενη με έξι ακόμα νίκες μέχρι τον Ιανουάριο του 1980, όταν ο Άρης έχασε με 0-2 από τον Εθνικό στο Χαριλάου. Συνολικός απολογισμός τερμάτων, 65-11!

Το ρεκόρ διευρύνεται ακόμη περισσότερο, στις 28 νίκες, αν υπολογιστεί πως ο Άρης το 1978-79 κέρδισε στην έδρα του και σε τρεις αγώνες Κυπέλλου, με Μακεδονικό, Παναθηναϊκό και Πανιώνιο!

To Top