ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Ένινγκ: “Δεν περίμενα να τελειώσει τόσο νωρίς η συνεργασία μας με τον Άρη” (video)

Ο Μίχαελ Ένινγκ παραχώρησε συνέντευξη στο συνδρομητικό κανάλι και μίλησε για το διαζύγιό του με τον Άρη, τονίζοντας πως δεν περίμενε ότι η συνεργασία να τελειώσει τόσο νωρίς.

Αναλυτικά επισήμανε:

Γιατί κατά την άποψη του τελείωσε η συνεργασία του με τον Άρη: «Αυτή είναι μια καλή ερώτηση. Αρχικά, είχαμε έναν στόχο. Θέλαμε να περάσουμε στην επόμενη φάση και να προκριθούμε στους ομίλους του Europa League. Χάσαμε το παιχνίδι και ο σύλλογος αποφάσισε να μην συνεχίσουμε την συνεργασία μας. Έτσι ειναι τα πράγματα στο ποδόσφαιρο και το δέχομαι».

Γιατί ο Άρης δεν κατάφερε να προκριθεί κόντρα στη Κόλος Κοβαλίβκα: «Ήταν ένα παιχνίδι και όλα θα τελείωναν σε 90 λεπτά. Η προετοιμασία μας για αυτό το παιχνίδι ήταν διάρκειας τεσσάρων εβδομάδων. Μετά από 60 λεπτά, ήμασταν 1-1. Η ομάδα μας, δυστυχώς, στο σημείο εκείνο έκανε ένα λάθος και το πληρώσαμε. Γενικώς, η εμφάνιση μας εκείνη τη μέρα δεν ήταν καλή».

Για το αν είχε παράπονα από παίκτες του: «Όχι, γιατί γνωρίζω πόσο δύσκολο ήταν και γι’ αυτούς. Και αυτοί ήταν υπό πίεση. Όλοι θέλαμε να προχωρήσουμε στην Ευρώπη. Κατ’ αρχάς, κανείς μας δεν ήξερε τόσο καλά τον αντίπαλο. Πόσο πραγματικά ήταν δυνατός ή όχι».

Για το αν θεωρεί ότι ήταν μια βιαστική απόφαση η απόλυση του: «Πράγματι, δεν περίμενα να τελειώσει τόσο γρήγορα η συνεργασία μετά από μόλις δύο παιχνίδια στη σεζόν, το ένα για το ελληνικό πρωτάθλημα και το άλλο για την Ευρώπη. Δεν το περίμενα διότι κάναμε καλή δουλειά την προηγούμενη σεζόν με τους Τόλη Τερζή και Άγγελο Χαριστέα. Καταφέραμε πολλά πράγματα μαζί και δημιουργήσαμε μια καλή ομάδα. Προσπαθήσαμε να φτιάξουμε μια καλή ομάδα και αυτή τη σεζόν που να τα καταφέρει έχοντας πολλούς στόχους.

Δεν το φανταζόμουν ότι θα τελείωνε έτσι, όμως, στην Ελλάδα συμβαίνει να παίρνονται κάποιες γρήγορες αποφάσεις. Δεν είμαι θυμωμένος για αυτό, όμως είμαι απογοητευμένος. Έχω καλά αισθήματα για τον κόσμο και τη χώρα. Ειδικά για τον κόσμο του Άρη που διαπίστωσα ότι έχουν ανοιχτή σκέψη και πάντα με αγκαλιά προς εμένα. Ολοι με υποστήριξαν εδώ, προσπάθησα να δώσω κάτι πίσω από αυτό που εισέπραξα. Ήταν πραγματικά όμορφο αυτό που έζησα».

Για το αν το ρόστερ ήταν αυτό που ήθελε: «Δεν τίθεται έτσι αυτή η ερώτηση. Δεν ήταν εύκολο, από οικονομικής άποψης, να βρούμε όλους όσους θέλαμε. Πήραμε παίκτες που μπορούσαμε να πάρουμε και πιστεύαμε ότι θα ταίριαζαν στην ομάδα μας. Παίκτες που δεν κόστιζαν τίποτα, πέρα από τους μισθούς τους (σ.σ. εννοεί ότι ο Άρης δεν πλήρωσε ομάδα για αγορά παίκτη). Φυσικά, δεν μπορούσαμε να πάρουμε όλους αυτούς που ήταν η πρώτη μας προτεραιότητα. Βεβαίως, με τους παίκτες που ήρθαν, έπρεπε να δουλέψουμε και να τους ταιριάξουμε στην ομάδα κι αυτό είναι κάτι που το δέχθηκα».

Δείτε την συνέντευξή του, πατώντας ΕΔΩ

To Top