ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Ένινγκ: «Πληρώθηκα στις 28 Μαρτίου, ζήτησα να λάβω χρήματα μόνο για τον χρόνο που δούλεψα»

Ο Μίχαελ Ένινγκ ξεκαθάρισε ότι πληρώθηκε από τον Άρη και ότι ουδέποτε ζήτησε χρήματα πέρα από τη χρονική διάρκεια για την οποία είχε εργαστεί στους κίτρινους. Άρα τι παιχνίδι παίχτηκε πάλι και από ποιους στην πλάτη του Άρη; Εκτός κι αν ο Ένινγκ δεν λέει όλη την αλήθεια…

Ο Γερμανός τεχνικός έδωσε συνέντευξη στο gazzetta.gr και μεταξύ άλλων απάντησε σε ερώτησεις που αφορούσαν τον Άρη. Αναλυτικά:

Πώς κρίνετε τη θητεία σας στον Άρη;

«Κατ’ αρχήν πήγα στον Άρη λόγω της φιλίας και της γνωριμίας μου με τον Άγγελο Χαριστέα. Τότε που ανέλαβα ήταν χαμηλά η ομάδα και τη φέραμε πίσω στη ζωή. Κάναμε εξαιρετική δουλειά με τον Χαριστέα. Λόγω του κορωνοϊού, την επόμενη σεζόν, έπρεπε να φτιάξουμε μια νέα ομάδα, χωρίς χρήματα λόγω και του ban από τη FIFA. Δεν είχαμε χρόνο να προετοιμάσουμε την ομάδα όπως έπρεπε για το ευρωπαϊκό παιχνίδι με την Κόλος. Τώρα όμως αυτή η ομάδα που φτιάξαμε τα πηγαίνει τόσο καλά και μου αρέσει να τη βλέπω. Ειλικρινά εύχομαι τα καλύτερα».

Είναι αλήθεια ότι με την προσφυγή που κάνατε στη FIFA διεκδικήσατε το σύνολο του συμβολαίου σας μέχρι το καλοκαίρι του 2022;

«Δεν είναι αλήθεια. Είμαι ειλικρινής άνδρας. Στις 4 Ιανουαρίου 2021 προσέφυγα στη FIFA. Δεν είχα λάβει χρήματα μέχρι που απολύθηκα τον Σεπτέμβριο του 2020. Φτάσαμε σε συμφωνία να πληρωθώ μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου 2020 αλλά μόνο για το διάστημα που είχα δουλέψει, καθώς η ομάδα δεν ήταν σε θέση να τα δώσει όλα αμέσως. Όταν δεν πληρώθηκα ξανά, απευθύνθηκα εκ νέου στη FIFA και ο Άρης μού έδωσε τα χρήματα στις 28 Μαρτίου, ενώ η FIFA είχε αποφασίσει ότι ο Άρης έπρεπε να με πληρώσει έως τις 6 Απριλίου. Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι ζήτησα να λάβω μόνο χρήματα για τον χρόνο που δούλεψα. Δεν ξέρω γιατί γράφτηκαν αυτά τα πράγματα για εμένα. Ήταν λάθος πως ζήτησα τα χρήματα όλου του συμβολαίου. Χάρισα χρήματα στον Άρη».

Θα σκεφτόσασταν το ενδεχόμενο να ξαναδουλέψετε στην Ελλάδα;

«Θα ήθελα να γυρίσω, ναι. Θέλω να πω ότι απόλαυσα τη δουλειά μου στον Άρη και στην Ελλάδα. Επομένως αν μου δοθεί η δυνατότητα να επιστρέψω, με χαρά θα εξετάσω την πιθανότητα».

Από τότε που φύγατε από την Ελλάδα παρακολουθείτε το ελληνικό πρωτάθλημα; Ο Άρης κάνει εξαιρετική σεζόν και είναι δεύτερος.

«Είναι πολύ δυνατό το εφετινό πρωτάθλημα και έχει ενδιαφέρον. Εύχομαι να μείνει στη δεύτερη θέση μέχρι τέλους ο Αρης».

To Top