Ένοχος ο Τσοχατζόπουλος: 7 χρόνια κάθειρξη και δήμευση του σπιτιού στη Δ. Αρεοπαγίτου

Επτά χρόνια φυλάκισης, πρόστιμο 520.000 ευρώ, δήμευση του ακινήτου του στη Διονυσίου Αεροπαγίτου και 4 χρόνια στέρησης πολιτικών δικαιωμάτων, επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, για τον πρώην υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο, για την υπόθεση ανακριβούς δήλωσης ”πόθεν έσχες”.

Η απόφαση δεν έχει ανασταλτικό χαρακτήρα και ο πρώην υπουργός θα μεταφερθεί στις φυλακές για να εκτίσει την ποινή του.

Νωρίτερα, κατά την αγόρευση του ο εισαγγελέας, που έκρινε ότι απέκρυψε με δόλο περιουσιακά στοιχεία από το πόθεν έσχες του 2006, είχε προτείνει 10 χρόνια κάθειρξη.

Στην αγόρευσή τους οι συνήγοροι υπεράσπισης Γ. Παγορόπουλος και Π. Κοτσαλής επικαλέστηκαν την αναλογία δικαίου και αναφέρθηκαν εμμέσως στην υπόθεση Μπακογιάννη-Κούβελου και πως αυτοί απηλλάγησαν.

Λίγο πριν τις 10 το πρωί της Δευτέρας ο Άκης Τσοχατζόπουλος πέρασε το κατώφλι του Εφετείου με τη συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.

Το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος του περιλαμβάνει συγκεκριμένα στοιχεία που αφορούν:

Την παράλειψη δήλωσης το 2006 καταθέσεων, μετοχών και αξιογράφων συνολικής αξίας περίπου 47.000 ευρώ.

Αντίστοιχα, την παράλειψη δήλωσης το 2007 ποσών περίπου 33.000 ευρώ από καταθέσεις και επενδυτικά προϊόντα και το 2008 καταθέσεων 20.000 ευρώ.

Τέλος, την παράλειψη δήλωσης το 2009 της αγοράς από την επίσης προφυλακισμένη σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη, του ακινήτου στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου, το οποίο πλέον έχει δεσμευτεί με απόφαση του ανακριτή της υπόθεσης του λεγόμενου “μαύρου πολιτικού χρήματος” για τους εξοπλισμούς.

Πηγή: news247.gr

 

To Top