Έρικσεν: «Κατάλαβα πως για λίγο είχα πεθάνει»

Το καλοκαίρι που μας πέρασε ο κόσμος που παρακολουθούσε το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, «πάγωσε» με την πτώση του Έρικσεν στο έδαφος.

Ο Δανός ποδοσφαιριστής της Μπρέντφορντ κατάφερε να επιστρέψει στο ποδόσφαιρο μετά την μεγάλη περιπέτεια που πέρασε με την καρδιά του και πλέο κυνηγά το όνειρο της συμμετοχής στο Μουντιάλ του Κατάρ.

Συγκεκριμένα ο Έρικσεν μίλησε γι αυτό και τόνισε πως:

«Θυμάμαι ότι πήγαινα για το πλάγιο που θα εκτελούσε ο Μέλε, ήρθε η μπάλα πάνω μου και την βρήκα με την επικαλαμίδα. Έπειτα αισθάνθηκα μια κράμπα στη γάμπα μου και ήρθε το black-out. Όταν ξύπνησα από το CPR, ήταν λες και είχα επανέλθει από όνειρο. Δεν θυμάμαι τίποτα από τη στιγμή που “έσβησα”. Ήμουν ανάσκελα και ξύπνιος… Δυσκολευόμουν να πάρω ανάσα και με πίεζαν στο στήθος. Άκουσα φωνές και γιατρούς να μιλούν.

Σκεφτόμουν “Δεν μπορεί να είμαι ξαπλωμένος κάτω… Είμαι υγιής εγώ”. Οι πρώτες μου σκέψεις ήταν μήπως είχα πάθει κάτι στην σπονδυλική στήλη. Σκεφτόμουν αν θα μπορούσα να κουνήσω τα χέρια και τα πόδια μου.

Κατάλαβα πως για λίγο είχα πεθάνει, όταν πλέον είχα μπει στο ασθενοφόρο… Σκεφτόμουν “κράτα αυτά τα παπούτσια, δεν θα τα ξαναβάλεις”. Έλεγα στην αρραβωνιαστικιά μου, την Σαμπρίνα ότι δεν θα έπαιζα ξανά ποδόσφαιρο…

Αν η Σαμπρίνα μου έλεγε ότι φοβάται, τότε θα ήταν πολύ διαφορετική η κουβέντα που θα κάναμε τώρα. Έχουμε ένα τραύμα στην ψυχή που θα είναι μόνιμο έπειτα απ’ ό,τι συνέβη την 12η Ιουλίου, όμως, με εμπιστεύεται κάθε φορά που πηγαίνω στο γυμναστήριο και έχει εμπιστοσύνη πως θα γυρίζω πάντοτε σπίτι».

To Top