Έρχεται η αστυνομική ταυτότητα στο κινητό

Στο κινητό των πολιτών θα βρίσκεται πλέον η αστυνομική τους ταυτότητα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε σε δηλώσεις που έκανε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

Όταν ο διαγωνισμός των νέων ταυτοτήτων ολοκληρωθεί τότε η αστυνομική ταυτότητα των πολιτών θα περάσει πλήρως και στο κινητό τους, ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

«Το επόμενο βήμα είναι να αξιοποιήσουμε περαιτέρω το wallet στα κινητά τηλέφωνα, κάτι που ήδη κάνουμε για τα τα ψηφιακά πιστοποιητικά covid-19 και έχει διευκολύνει πολύ τον πολίτη. Εκεί θα πρέπει να προστεθούν υπηρεσίες όπως το δίπλωμα οδήγησης, βιβλιάριο υγείας και ταυτότητα κάτι που ήδη αναπτύσσουμε μαζί με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Όμως αυτό θα είναι μόνο η αρχή. Η ταυτοποίηση, η ταυτότητά μας ουσιαστικά, θα πρέπει να περάσει στα κινητά μας τηλέφωνα. Αυτό συμβαίνει ήδη για τα πιο πολλά, ακόμα και για τη μεταφορά χρημάτων. Και συμβαίνει με μεγαλύτερη ασφάλεια από ό,τι συνέβαινε στην κατάσταση που προσπαθούμε σήμερα να υπερβούμε, της υπερβολικής γραφειοκρατίας και της διαρκούς χρήσης πιστοποιητικών στο χαρτί. Και φυσικά όταν ο διαγωνισμός των νέων ταυτοτήτων ολοκληρωθεί, θα μπορούμε να λέμε ότι η ταυτότητά μας θα έχει περάσει πλήρως και στο κινητό μας» είπε.

To Top