ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

“Έσβησε” ο Χολέβας, ο παλαιότερος πρόεδρος του Άρη…

Ο Γιάννης Χολέβας, ο παλαιότερος πρόεδρος του Άρη έφυγε σήμερα, πλήρης ημερών, αφήνοντας πιο φτωχή την κιτρινόμαυρη οικογένεια.

Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με Live Streaming και Cash-out (ισχύουν όροι & προϋποθέσεις)!

Ο Χολέβας “έσβησε” σε ηλικία 95 χρόνων(γεννήθηκε το 1924 στην Θεσσαλονίκη), γόνος μεγαλοαστικής οικογένειας, σπούδασε νομικά και έκανε καριέρα ως Ακαδημαϊκός, υπήρξε καθηγητής στην Ανωτάτη Βιομηχανική Θεσσαλονίκης, πρύτανης στην Ανωτάτη Βιομηχανική Πειραιώς, έχοντας μεταξύ άλλων να επιδείξει και μεγάλο συγγραφικό έργο.

Ανέλαβε την προεδρία του Άρη την σεζόν 1959-60 με την στήριξη του Ν. Καμπάνη και επανήλθε στην προεδρία την περίοδο 1963-64. Το 2001 τιμήθηκε για την προσφορά του από τους βετεράνους ποδοσφαιριστές του Άρη.

Στην επέτειο των 101 χρόνων του συλλόγου το 2015, είχε έρθει στη Θεσσαλονίκη, από την Αθήνα, όπου ζούσε τις τελευταίες δεκαετίες, μια παρουσία ιδιαίτερα συναισθηματικά φορτισμένη, με τον ίδιο να καταγράφει την μεγάλη του αγάπη για τον Άρη. Είχε μάλιστα βραβευτεί από την “σημαία” του Άρη, τον Ντίνο Κούη.

Παρακολουθούσε μέχρι το τέλος της ζωής του τον Άρη, έχοντας πλήρη διαύγεια και δεν έκρυψε την χαρά του για την δυναμική επιστροφή του στην μεγάλη κατηγορία και στην Ευρώπη.

Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23 Μαΐου στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών στις 12 το μεσημέρι.

Το PRESSARIS εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει.

To Top