Αγγέλου: “Δίνουμε αγώνα επιβίωσης, από μένα δεν θα ακούσετε παραμύθια”

Ως έναν αγώνα επιβίωσης περιέγραψε ο Βαγγέλης Αγγέλου την καθημερινότητα στην ομάδα μπάσκετ του Άρη, με τον ίδιο να παραμένει προσηλωμένος στο παρόν, αποφασισμένο να κάνει ό,τι μπορεί ώστε η γεύση που θα αφήσει αυτή η ομάδα στον κόσμο στο τέλος να είναι η καλύτερη δυνατή:

Ο προπονητής των κίτρινων μίλησε στην εφημερίδα “Goal”. Αναλυτικά όσα είπε:

«Επιλέξαμε να αναδείξουμε στοιχεία μαχητικότητας και ομαδικότητας ως ομάδα, αυτά χαρακτηρίζουν και την προσπάθεια της διοίκησης. Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι πρέπει να πω πώς όταν παλεύεις κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες είναι δύσκολο να αναδείξεις ταλέντο και διάρκεια στην απόδοσή σου. Ψάχνουμε τη σταθερότητα, γνωρίζουμε όπως ποιοι είμαστε και ξέρουμε πως ο αγώνας της επιβίωσης ξεκινάει από την άμυνα».

-Ποιοι ήταν οι πρώτοι κανόνες που προσπαθήσατε να βάλετε;

«Προσπάθησα να ενωθούμε γύρω από ένα τρίπτυχο, αυτό της εμπιστοσύνης, της αλήθειας, της συνεργασίας».

-Ποια ήττα ήταν αυτή που σας ενόχλησε περισσότερο;

«Αυτή με τον Παναθηναϊκό. Σε αυτό το παιχνίδι είχαμε ανεγκέφαλη συμπεριφορά και η στατιστική απεικόνισε το μέγεθος της προβληματικής εικόνας που είχαμε. Ο αντίπαλος πέτυχε το 62% των πόντων του με εύκολα καλάθια. Δεν είναι ότι χάνεις από έναν καλύτερο αντίπαλο, είναι ο τρόπος που χάνεις».

-Έχετε συζητήσει με την ΚΑΕ για το μοντέλο που πρέπει να ακολουθήσει στο μέλλον η ομάδα;

«Είμαι φιλοξενούμενος σε αυτή τη συχνότητα, δεν είμαι αυτός που θα πάρει αποφάσεις. Ενδεχομένως χρειάζεται να ανοίξει ένας διάλογος στην οικογένεια του Άρη για το μέλλον. Ο Άρης βρίσκεται σε ένα μεταβατικό στάδιο, υπάρχει η ανάγκη επικοινωνίας με το παρελθόν το οποίο ήταν ένδοξο και σημαντικό. Κάποιες συζητήσεις έχουν γίνει, υπάρχουν ιδέες και ως προς το θέμα της αξιοποίησης νεαρών Ελλήνων παικτών που μπορούν να εφαρμοστούν. Για την ώρα όμως είμαι επιφορτισμένος με θέματα που αφορούν το παρόν πρέπει να προσέξουμε ώστε το φως που βλέπουμε στο τούνελ να μην είναι το τρένο που έρχεται».

«Από μένα δεν θα ακούσετε παραμύθια…»

-Στην τελευταία συνέντευξη Τύπου, μετά το ματς με την Ελευσίνα, είπατε ότι στόχος του Αρη είναι η 7η ή η 8η θέση. Δήλωση που σχολιάστηκε αρνητικά.

«Ο κόσμος μπορεί να κάνει όνειρα, να φαντάζεται πράγματα, εμείς πρέπει να προσαρμοστούμε στα δεδομένα που έχουμε μπροστά. Με τη διοίκηση συμφωνήσαμε από την αρχή ότι θα γίνει προσπάθεια κατάκτησης τεσσάρων στόχων. Ο πρώτος ήταν να φτιάξουμε τις μεταξύ μας σχέσεις με παίκτες, διοίκηση, προσωπικό. Ο δεύτερος να φτιάξουμε “μικρές νίκες“ ώστε να μην έχει η ομάδα πρόβλημα παραμονής της στην κατηγορία. Ο τρίτος ήταν να δοθούν ευκαιρίες σε νέα παιδιά, σε νέο αίμα. Ο τέταρτος στόχος ήταν να μπει η ομάδα στα πλέι οφ, να παίξουμε με έναν μεγάλο αντίπαλο, να δούμε σε ποιο σημείο βρισκόμαστε ώστε αυτά τα ματς να αποτελέσουν παρακαταθήκη, οδηγό για την επόμενη σεζόν. Τώρα, αν κάποιοι θέλουν να λένε ή να ακούν για παραμύθια με πρίγκιπες και σταχτοπούτες είναι δικό τους θέμα».

-Ναι, όμως υπάρχουν μαθηματικά ελπίδες για κάτι περισσότερο από την 7η ή την 8η θέση;

«Μαθηματικά ελπίδες υπάρχουν και για την κατάκτηση του πρωταθλήματος».

-Θα παραμείνετε και του χρόνου στον Άρη;

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος γι` αυτήν την ευκαιρία που μου δόθηκε, ήρθα σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση, μου δόθηκε η ευκαιρία να τεστάρω και τον εαυτό μου σε ένα νέο περιβάλλον, ήρθα χωρίς κανέναν δικό μου συνεργάτη. Στην εποχή που ζούμε οι συνθήκες, οι οικογενειακές υποχρεώσεις δεν εξαρτώνται πάντα από τις επιθυμίες σου. Είναι ουτοπία να πούμε τώρα τι θα γίνει αύριο. Όταν έρθει η στιγμή θα συζητήσουμε. Ένας προπονητής πρέπει να λαμβάνει αποφάσεις με ρεαλισμό, εγώ ερχόμενος στον Άρη έβαλα πρώτα το ρίσκο και μετά τον ρεαλισμό. Δεν θα ήταν σοφό ούτε για μένα ούτε για τον σύλλογο να λειτουργήσω άλλη μια φορά με ρίσκο».

To Top