ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Αθανασιάδης: “Όνειρο η μεγαλύτερη διοργάνωση της Μεσογείου στο όνομα του Νίκου Γκάλη”!

Ο παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής του Άρη και μόνιμος κάτοικος Ρόδου, Βαγγέλης Αθανασιάδης μίλησε για πολλά και διάφορα, αναφέρθηκε στον σεισμό στη θαλάσσια περιοχή του Νοτίου Αιγαίου και έδωσε την είδηση όσον αφορά τη βράβευση του Νίκου Γκάλη στην Κύπρο.

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 101,7

Αρχικά για το σεισμό των 6,3 ρίχτερ στην Κρήτη: «Κουνηθήκαμε αρκετά και εμείς εδώ στη Ρόδο, καθώς ο σεισμός κοντά στην Κρήτη ήταν επιφανειακός. Υπήρξε μία αναστάτωση και εκκενώθηκαν τα περισσότερα σχολεία στο νησί, καθαρά για προληπτικούς λόγους. Κουνήθηκε όλο το νησί της Ρόδου, καθώς και οι Κάσος και Κάρπαθος που είναι και πιο κοντά στην Κρήτη. Εγώ σαν Θεσσαλονικιός έχω βιώσει τον μεγάλο σεισμό, ως μικρό παιδί τότε, οπότε όσα έγιναν ήταν αυτονόητα, μέχρι να καταλάβουμε τι ακριβώς ισχύει».

Για την πρόσκληση του Νίκου Γκάλη στην Κύπρο: “Στις 8 Νοεμβρίου έχει κληθεί από τα ΜΜΕ και άλλους φορείς της Κύπρου σε μία μεγάλη εκδήλωση που λέγεται “Man of the year” κα η κορυφαία βράβευση εκείνης της βραδιάς θα είναι στον Νίκο Γκάλη. Μάλιστα θα τιμηθεί από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη. Επίσης θα τιμηθεί από τον ΚΟΑ, την ανώτατη τιμητική διάκριση, η οποία δίνεται μόνο σε ολυμπιονίκες. Είναι η πρώτη φορά που θα γίνει αυτή η εκδήλωση και ο Νίκος Γκάλης εξέφρασε τη χαρά του γι’ αυτή την πρόσκληση. Όνειρο και δικό μου και ανθρώπων στην Κύπρο είναι να γίνεται κάθε χρόνο μία διοργάνωση που θα φέρει το όνομα «Νίκος Γκάλης» και θα είναι η μεγαλύτερη στη Μεσόγειο!»

Για το τι θα περιλαμβάνει η διοργάνωση προς τιμήν του Νίκου Γκάλη: «Θα υπάρχουν διάφορα “event”, στα οποία θα συμμετέχουν τεράστιες μορφές του παγκόσμιου αθλητισμού, που θα έρχονται για να τιμήσουν με την παρουσία τους τον Νίκο Γκάλη. Έχουμε έρθει ήδη σε επαφή με την Κυπριακή Κυβέρνηση, η οποία θα μας στηρίξει πάρα πολύ σ’ αυτήν την προσπάθεια».

Για την ένδεια εκδηλώσεων στην Ελλάδα όσον αφορά τον Νίκο Γκάλη: «Αυτή είναι η ιστορία της Ελλάδας δυστυχώς. Τους ήρωες, τους ευεργέτες και γενικά τον κάθε άξιο άνθρωπο, δεν τους έχουμε συμπεριφερθεί όπως τους αξίζει. Ο Νίκος Γκάλης πάντως παραμένει ένας μεγάλος «θρύλος» του μπάσκετ και όχι μόνο. Και είναι γεγονός ότι μετά το «μπαμ» του 1987, όλος ο ελληνικός αθλητισμός αντιλήφθηκε ότι μπορούσε να κάνει σπουδαία πράγματα και ακολούθησαν πολλές επιτυχίες. Την αρχή για όλο αυτό την έκανε ο Νίκος Γκάλης”.

Για τη νέα σελίδα στο ελληνικό μπάσκετ: «Ο Νίκος Γκάλης είναι υπεράνω θεσμών και προσώπων. Είναι το ίδιο το ελληνικό μπάσκετ. Δεν έχει σημασία ποιος είναι πρόεδρος της Ομοσπονδίας, καθώς ο Νίκος Γκάλης όπου κληθεί να βοηθήσει και μπορεί, θα το κάνει χωρίς δεύτερη σκέψη”.

Για την επιστροφή κάποιων παλιών αθλητών στον Άρη και το πόσο κοντά μπορεί να είναι ο Νίκος Γκάλης: «Χαίρομαι γι’ αυτές τις επιστροφές και κυρίως του Μιχάλη Ρωμάνιδη. Εύχομαι αυτές να συνεχιστούν και αν είναι οι συνθήκες είναι ευνοϊκές και υγιείς, από κει και πέρα εναπόκειται στον ίδιο τον Νίκο Γκάλη. Εγώ το εύχομαι από καρδιάς».

Για το Άρης-Κολοσσός που ακολουθεί το Σάββατο (16/10): «Έχουμε να κάνουμε με δύο ομάδες που προσπαθούν να βρουν τα πατήματά τους, Έχουν γίνει πολλές αλλαγές και στις δύο ομάδες. Γι’ αυτό υπάρχει και μία αστάθεια. Ελπίζω και οι δύο ομάδες να «δέσουν» ως σύνολο και να έχουν σταθερότητα, καθώς αυτό είναι που χρειάζεται σε ένα μεγάλο Πρωτάθλημα. Ο Άρης συνεχίζει να είναι στο σωστό δρόμο, φτάνει αυτό να γίνει και στα υπόλοιπα επίπεδα στο Σύλλογο και όχι μόνο στο αγωνιστικό».

To Top