Ακόστα στο PRESSARIS: «Θέλω να μείνω και να γίνω ηγέτης του νέου Άρη!»

Ο Νοέ Ακόστα πληροφορήθηκε με χαρά από το PRESSARIS την άρση της απαγόρευσης μεταγραφών, που του επιτρέπει να ανανεώσει το συμβόλαιό του με τους «κίτρινους», όπως ακριβώς επιθυμεί! Πλέον, ο Ισπανός μέσος περιμένει τηλεφώνημα από την ΠΑΕ, για να μιλήσουν για το μέλλον και να μπορέσει να γίνει «ηγέτης του νέου Άρη»!

Από τη Μαδρίτη, όπου έχει ήδη ξεκινήσει ατομικές προπονήσεις συντήρησης αφού ολοκλήρωσε τις διακοπές του, ο 29χρονος χαφ μίλησε στο PRESSARIS για τη δεδομένη επιθυμία του να μείνει στην ομάδα, για τις προϋποθέσεις της παραμονής του, αλλά και για το πόσο καλό θα κάνουν στον σύλλογο οι διοικητικές αλλαγές…

-Καλησπέρα Νοέ. Πριν από λίγα λεπτά αποφασίστηκε η άρση της απαγόρευσης μεταγραφών και πλέον ο Άρης έχει το δικαίωμα να συζητήσει μαζί σου για τη νέα σεζόν!
«Είναι πάρα πολύ ευχάριστη αυτή η είδηση! Ήταν μια εξέλιξη που ήθελα και περίμενα να συμβεί, για να προχωρήσουμε στην ουσία και να συζητήσουμε για το μέλλον μου. Έχω και άλλες προτάσεις από ελληνικές ομάδες, αλλά θέλω να μείνω στον Άρη. Αυτό ήθελα από την πρώτη στιγμή, αυτό είπα και στους διοικούντες. Τώρα που ξεπεράστηκε το εμπόδιο της απαγόρευσης μεταγραφών, θα περιμένω να μιλήσουμε και αισιοδοξώ ότι θα φτάσουμε σε συμφωνία».

-Υπάρχει κάποιος χρονικός ορίζοντας στο μυαλό σου, στις διαπραγματεύσεις που θα κάνετε;
«Θα ήθελα να κααλήξουμε σε κάποιο αποτέλεσμα μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Οι περισσότερες ομάδες αρχίζουν προετοιμασία σιγά – σιγά και πρέπει να ξέρω πού θα βρίσκομαι την επόμενη σεζόν. Ήδη, άλλωστε, ακολουθώ ατομικό πρόγραμμα συντήρησης στη Μαδρίτη, για να είμαι έτοιμος. Δεν νομίζω, άλλωστε, ότι θα είναι πολύ δύσκολο να βρούμε σημείο επαφής με τον Άρη».

-Ποιες θα είναι οι προτεραιότητές σου, για να πεις το «ναι»; Η τακτοποίηση των οφειλών, οι εγγυήσεις για τη δημιουργία ισχυρού συνόλου, η ειλικρίνεια των διοικούντων απέναντί σου;
«Πρώτα απ’ όλα, θα ήθελα να τακτοποιήσουμε τις οφειλές της περασμένης σεζόν, για να κοιτάξουμε μπροστά. Από εκεί και πέρα, εφόσον ο Άρης μου κάνει μία πρόταση που θα δείχνει ότι με θέλει πραγματικά, είναι βέβαιο ότι θα συμφωνήσουμε.
Όσο για το αγωνιστικό επίπεδο της ομάδας, δεν ανησυχώ καθόλου. Ο Άρης είναι πάντοτε Άρης και σίγουρα θα φτιάξει ένα ανταγωνιστικό σύνολο».

-Είναι πάντως δεδομένο ότι θα έχει αισθητά χαμηλότερο μπάτζετ, πολλοί παίκτες φεύγουν και λίγοι θα αποκτηθούν. Το να βρίσκεσαι σε μια τέτοια, νεανική ομάδα και να εξελιχθείς σε ηγέτη, είναι μια επιπλέον πρόκληση για σένα;
«Για κάθε ποδοσφαιριστή θα ήταν σημαντικό να μπορέσει να πρωταγωνιστήσει σε μια ομάδα σαν τον Άρη. Κι εγώ φυσικά θα ήθελα να γίνω ηγέτης στο νέο Άρη και να βοηθήσω να φτάσει ψηλότερα. Με σωστές κινήσεις, δουλειά και ειλικρίνεια, μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Δεν είναι απαραίτητο να έχει μια ομάδα πολύ μεγάλο μπάτζετ, για να είναι ποιοτική και δυνατή. Αυτό δείχνουν και οι περιπτώσεις του Ατρόμητου ή του Αστέρα Τρίπολης».

-Ο Άρης έχει άλλωστε και ένα «συν», που είναι ο κόσμος του. Ήδη κυκλοφόρησαν τα εισιτήρια διαρκείας και υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον…
«Ακριβώς! Ο κόσμος του Άρη είναι αυτός που κάνει τη διαφορά! Δεν με εκπλήσσει το ενδιαφέρον που δείχνει για τα εισιτήρια διαρκείας. Οι φίλαθλοι περίμεναν να αλλάξει κάτι στη διοίκηση, να γίνουν αυτές οι αλλαγές και να γίνει ένα νέο ξεκίνημα, από το μηδέν. Αυτό το νέο πρότζεκτ θα κάνει καλό στον σύλλογο, πιστεύω. Ήταν πολύ σημαντικό να μπουν καινούργια πρόσωπα στη διοίκηση».

To Top