Αλαφούζος: «Συστηματική και ακραία η διαιτητική (και όχι μόνο) εύνοια του Ολυμπιακού»!

Σκληρή στάση κατά Ολυμπιακού, Μαρινάκη, και Ηλία Σπάθα κρατά ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αλαφούζος, που αυτή την ώρα καταθέτει ενώπιον της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ για την περίφημη υπόθεση των «15» κατηγορουμένων.

Μεταξύ άλλων, έχει αναφέρει τα εξής: «Υπήρχε μια συστηματική εύνοια στον Ολυμπιακό από την διαιτησία. Και κατά των αντιπάλων του Ολυμπιακού. Σε σημείο ακραίο. Είναι σαφές ότι αυτά είχαν μια κεντρική κατεύθυνση. Και δεν είναι μόνο διαιτητική η εύνοια.

Είχε επιρροή στον διορισμό της ΚΕΔ. Προκύπτει και από τις συνομιλίες που κατέγραψε η ΕΥΠ. Είχε επιρροή στον πρόεδρο της ΕΠΟ, τον κ. Σαρρή. Έπαιρνε ο Μαρινάκης τον κ. Κουρίδη, τον νομικό σύμβουλο της ΕΠΟ, και του ζήταγε τι απόφαση να βγάλουν για ένα ματς του Τύρναβου με τον Γάζωρο. Ήταν ακραίο. Και με τη φωνή του Μαρινάκη και του νομικού συμβούλου της ΕΠΟ.

Οι συμπεριφορές όλων ήταν ακραίες. Ήρθε η ΟΥΕΦΑ και άλλαξε την ΕΠΟ και απείλησε ότι θα μας αποβάλλει.

Εγώ δεν είμαι ερευνητής, ούτε ανακριτής. Εσείς θα βρείτε πώς γινόταν αυτό. Εγώ ξέρω τα αποτελέσματα της επιρροής αυτής. Ξέρω ότι όλα αυτά τα πρόσωπα συμμετείχαν σε μια άρρωστη κατάσταση.

Έχουν δείρει τρεις δημοσιογράφους του ΣΚΑΪ από τον Ολυμπιακό.

Η βαθμολογίες των διαιτητών από τους παρατηρητές ήταν απαράδεκτες, προκλητικές και είχαν κάποιο σκοπό. Ο Χιου Ντάλας όταν ανέλαβε ήταν σαν να μην υπήρχε. Ήταν ανενεργός.

Ο Σπάθας είχε σαφώς μια στημένη συμπεριφορά σε έναν αγώνα του Παναθηναϊκού με την Ξάνθη. Υπήρχε σκοπιμότητα, είμαι απόλυτος. Τον Σπάθα θα τον θυμάμαι για πάντα για εκείνη την άθλια διαιτησία. Ξέρω τι έκανε και με τον Ολυμπιακό. Για το Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός (σ.σ. Νοέμβρης 2014) δεν θυμάμαι, αλλά για το δικό μας ματς δεν έκανε απλώς σφάλματα, είχε πρόθεση. Θεωρώ δεδομένο ότι ήταν μιλημένος. Από κάποιον προερχόμενο από τον Ολυμπιακό προφανώς.

Δεν θυμάμαι αν ήταν διεθνής, αλλά με τόση εύνοια στον Ολυμπιακό είμαι σίγουρος ότι θα γινόταν διεθνής. Και όποιος δεν ευνοούσε τον Ολυμπιακό, δεν γινόταν ποτέ διεθνής. Σήμερα δεν παίζει πουθενά ο Σπάθας γιατί τον κόψανε, όταν ήρθε η UEFA. Έχει κατατεθεί στη Βουλή και ένα έγγραφο από την κ. Κανέλλη που έλεγε ότι ο Σπάθας έπαιζε και στοιχήματα. Έκανες τόσες πολλές απάτες και του επέτρεπαν να διαιτητεύει.

Από το σύνολο των πράξεων του Σπάθα, φαίνεται ότι είχε πρόθεση και σκοπό. Και ευνοημένος πάντα ήταν ο Ολυμπιακός.

Ο Παναθηναϊκός έχει πάθει τεράστια οικονομική ζημιά από αυτή την κατάσταση. Ήταν τα πάντα ελεγχόμενα και αδιαφανή.

Ο κ. Μαρινάκης δεν ήθελε απλά να νικάει, ήθελε να ξεφτιλίζει τους αντιπάλους του. Η κατάσταση ήταν τραγική.

Η επιρροή στην ΕΠΟ γινόταν μέσω των ΕΠΣ. Εξαγόραζαν τις ΕΠΣ και έτσι έβγαινε ο πρόεδρος που θέλανε στην ΕΠΟ».

To Top