Αλλάζει όνομα η Ferrari μετά από συμφωνία εκατομμυρίων με τεχνολογικό κολοσσό

Scuderia Ferrari HP θα ονομάζεται πλέον η Ferrari στα επίσημα στοιχεία της Formula 1, καθώς η πιο δημοφιλής ομάδα του πρωταθλήματος πλέον έχει χορηγό ονομασίας, την εταιρεία Hewlett Packard.
Είναι κάτι που έκανε και η Red Bull με την Oracle από το 2022 και δείχνει το μεγάλο οικονομικό ενδιαφέρον που υπάρχει πλέον για το σπορ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ferrari η συμφωνία είναι πολυετής και σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αυτό σημαίνει όχι λιγότερα από τέσσερα χρόνια, αρχής γενομένης από το προσεχές Grand Prix του Μαϊάμι. Σε ό,τι έχει να κάνει με τα οικονομικά, δεν ανακοινώθηκαν συγκεκριμένα στοιχεία αλλά εκτιμήσεις μιλούν για συμφωνία που θα αποφέρει στην Scuderia 80 με 100 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Η σύμπραξη με την HP αφορά τόσο την ομάδα της F1, όσο εκείνη των eSports αλλά και την Ακαδημία της Ferrari. Η ομάδα Scuderia Ferrari Esports και το μονοθέσιο Scuderia Ferrari με οδηγό τη Maya Weug στην F1 Academy, η οποία αποτελείται μόνο από γυναίκες, θα αγωνίζονται επίσης με το νέο όνομα.

Η Ferrari πέραν των οικονομικών μεγεθών της ενίσχυσης θα έχει μια ευρύτερη συνεργασία με την HP με ορίζοντα την καλύτερη εκπαίδευση των οδηγών της και την πιο εύρυθμη λειτουργία της.

Για αυτούς τους σκοπούς θα παρέχονται προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής απόδοσης της HP, συμπεριλαμβανομένων των υπολογιστών και συσκευών, της τεχνολογίας διασκέψεων και των δυνατοτήτων εκτύπωσης.

 

To Top