Αλλαγές στο μπάσκετ: Δύο μεταγραφές Ελλήνων εν μέσω της σεζόν, επιτρέπεται μετακίνηση και από την Α2

Μία αλλαγή αναφορικά με τις μεταγραφές Ελλήνων παικτών ανακοίνωσε ο ΠΣΑΚ, ύστερα από τη συμφωνία που έκανε με την ΕΟΚ και τον ΕΣΑΚΕ.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με εκατοντάδες στοιχήματα & επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες, Κόρνερ!

Το δικαίωμα στις ομάδες της Α1 να αποκτήσουν μέχρι και δύο Έλληνες παίκτες μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος, ανακοίνωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών, μετά τη συμφωνία που επετεύχθη με την ΕΟΚ και τον ΕΣΑΚΕ.

Μία σημαντική εξέλιξη σχετικά με τα μετεγγραφικά υπάρχει πλέον στο ελληνικό μπάσκετ. Όπως ανακοίνωσε ο ΠΣΑΚ, υπήρξε συμφωνία με ΕΟΚ και ΕΣΑΚΕ και πλέον οι ομάδες της EKO Basket League μπορούν μέχρι την ολοκλήρωση του Α’ Γύρου να αποκτήσουν μέσω μεταγραφής μέχρι δύο Έλληνες παίκτες από άλλες ομάδες της κατηγορίας και όχι έναν όπως ίσχυε μέχρι πρόσφατα. Η πραγματική είδηση ωστόσο είναι άλλη.

Όπως λοιπόν έκανε γνωστό ο ΠΣΑΚ, πλέον οι ομάδες της EKO Basket League θα μπορούν να αποκτήσουν και Έλληνες παίκτες που έχουν ξεκινήσει την σεζόν στην Α2, σε μία απόφαση-σταθμό για τους Έλληνες παίκτες.

Απαραίτητη σημείωση είναι ότι ένα σωματείο της Α2 θα μπορεί να παραχωρήσει μέχρι και δύο αθλητές του σε ομάδες της ΕΚΟ Basket League, αλλά όχι στον ίδιο σύλλογο. Παράλληλα, οι ομάδες της Α2 εξακολουθούν να μην μπορούν να προχωρήσουν στην απόκτηση παικτών.

Μέχρι πρόσφατα αυτό που ίσχυε ήταν ότι μία ομάδα της ΕΚΟ Basket League μπορούσε κατά την διάρκεια της σεζόν να αποκτήσει μέχρι έναν Έλληνα παίκτη μέσω μεταγραφής από άλλη ομάδα της κατηγορίας. Πλέον ωστόσο αυτός ο αριθμός αυξήθηκε στους δύο, με την απαραίτητη σημείωση ότι δεν γίνεται να προέρχονται από την ίδια ομάδα. Κοινώς, μπορεί μία ομάδα να αποκτήσει μεν δύο παίκτες, αλλά αυτοί πρέπει να προέρχονται από δύο διαφορετικές ομάδες.

Η ανακοίνωση: «Ο ΠΣΑΚ προσπαθώντας πάντα για το καλύτερο για τον Έλληνα καλαθοσφαιριστή, ήρθε σε συμφωνία με την ΕΟΚ και τον ΕΣΑΚΕ και πλέον οι ομάδες της Α1 κατηγορίας μπορούν μέχρι την ολοκλήρωση του Α’ Γύρου, να προχωρήσουν στην απόκτηση δυο Ελλήνων παικτών.

Οι παίκτες αυτοί, θα πρέπει να αγωνίζονται στην ίδια κατηγορία ή στην Α2 και να ανήκουν σε διαφορετικές ΚΑΕ. Για παράδειγμα, η ομάδα «Α» δεν μπορεί να αποκτήσει δυο παίκτες από την ομάδα «Β». Μπορεί έναν από την ομάδα «Β» κι έναν από τη «Γ».

Στην Α2 κατηγορία, κάθε ΚΑΕ η Σωματείο, μπορεί διαθέσει έως 2 αθλητές μέχρι το τέλος του Α’ γύρου του πρωταθλήματος σε ομάδες της Α1 αλλά με την προϋπόθεση, ότι οι παίκτες αυτοί, δεν θα πάρουν μετεγγραφή στην ίδια ΚΑΕ. Οι ομάδες της Α2, ΔΕΝ μπορούν να προχωρήσουν στην απόκτηση παικτών αλλά μόνον να παραχωρήσουν».

 

To Top