Αλόνσο: «Το 2026 θέλουμε να γίνουμε σαν τις Red Bull και τις Mercedes»

Ο Φερνάντο Αλόνσο μίλησε για τους νέους κανονισμούς που έρχονται από το 2026 στην F1 αλλά και την πρόοδο της Aston Martin.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Αλόνσο:

«Το πιο σημαντικό πράγμα για όλες τις ομάδες αυτή τη στιγμή είναι οι κανονισμοί του 2026. Ο Άντριαν Νιούι πήρε τα μέγιστα από τους τωρινούς κανονισμούς της Formula 1 που ξεκίνησαν το 2022. Επίσης το 2014 η Mercedes έκανε ακριβώς το ίδιο. Κανένας δεν γνωρίζει τι πρόκειται να γίνει το 2026. Θέλουμε στην Aston Martin να γίνουμε η Mercedes του 2014 ή η Red Bull του 2022. Πιστεύω όμως ότι πολλές ομάδες το εύχονται αυτό».

Για την πρόσφατη αποχώρηση του Άντριαν Νιούι, ο Ισπανός ανέφερε: «Δεν πιστεύω πως υπάρχει κάποια κρίση στη Red Bull. Προφανώς και είναι η ομάδα που κυριαρχεί στο σπορ από το 2021. Πρόκειται για μία ομάδα που παίρνει μεγάλη προβολή και όλοι θέλουν να την αποσταθεροποιήσουν και να την κερδίσουν στην πίστα. Εάν μια ομάδα χάσει τον τεχνικό της διευθυντή ή τον αρχισχεδιαστή της δεν θα ήταν είδηση εφόσον δεν συμβαίνει σε ομάδα που κερδίζει. Ας δούμε όμως τι θα γίνει στο μέλλον».

To Top