ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Αναβολή μιας βδομάδας στην πρεμιέρα της Basket League!

Οι ομάδες της Basket League αποφάσισαν ομόφωνα την αναβολή της πρεμιέρας, που ήταν αρχικά προγραμματισμένη για το Σάββατο (17/10).

Η απόφαση της ΕΕΑ να μην χορηγήσει πιστοποιητικό συμμετοχής στον Ιωνικό, καθώς και το γεγονός πως κρατήθηκε ο φάκελος του Χαρίλαου Τρικούπη (πρώτος αντίπαλος του Άρη το Σάββατο), έφερε εξελίξεις στην Basket League. Οι άνθρωποι των ομάδων συμμετείχαν σε τηλεδιάσκεψη του ΕΣΑΚΕ και εκεί αποφασίστηκε ομόφωνα η αναβολή στην 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος, που ήταν αρχικά προγραμματισμένη για το Σάββατο (17/10) και την Κυριακή (18/10).

Έτσι, το πρωτάθλημα θα μείνει για λίγο ακόμα στον… πάγο και μένει να φανεί τι θα συμβεί με τις δύο ΚΑΕ, που έχουν προβλήματα, καθώς και με την ΕΡΤ, που συμφώνησε με τον ΕΣΑΚΕ για τα τηλεοπτικά έχοντας ως… βάση την συμμετοχή 12 ομάδων στην λίγκα.

Η απόφαση για αναβολή μίας εβδομάδας πάρθηκε ώστε να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους Ιωνικός και Χαρίλαος Τρικούπης και να μπορέσουν να αγωνιστούν κανονικά στο νέο πρωτάθλημα.

Άλλωστε, τόσο η λίγκα, όσο και η ΕΡΤ δεν ήθελαν σε καμία περίπτωση να υπάρξει νέα αλλαγή στο πρόγραμμα ή να υπήρχε ομάδα με ρεπό εντός αυτού.

Την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου μάλιστα, ο Ιωνικός θα καταθέσει αίτηση ανάκλησης της απόφασης στην ΕΕΑ, με σκοπό να πάρει το πιστοποιητικό συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα. Σε ό,τι αφορά στον Χαρίλαο Τρικούπη, οι νεοφώτιστοι ενημέρωσαν πως έστειλαν τα απαραίτητα έγγραφα (που έλειπαν) το απόγευμα, άρα θα πάρουν το πιστοποιητικό.

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας:

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ – Λάρισα

Λαύριο – Προμηθέας

Χαρίλαος Τρικούπης – Άρης

Ιωνικός – ΑΕΚ

Περιστέρι – Κολοσσός

Ηρακλής – ΠΑΟΚ

To Top