Ανακοίνωση με “ήξεις-αφίξεις” της ΚΕΔ για την λειτουργία του VAR, ούτε λέξη για την… τύφλωση στο Χαριλάου

Ανακοίνωση με “ήξεις-αφίξεις” της ΚΕΔ για την λειτουργία του VAR στην πρεμιέρα. Ούτε λέξη για το… τύφλωση του VAR στο Χαριλάου.

Ακολούθησε το PRESSARIS και στο Instagram, για ακόμα πιο άμεση ενημέρωση στα θέματα του Άρη!

Σε «τεχνική δυσλειτουργία» αποδίδει η ΚΕΔ/ΕΠΟ τα μη διαφωτιστικά πλάνα που είδε ο Κουμπαράκης στη φάση του κρατήματος του Μπαράλες από τον Ελ Αραμπί στην μεγάλη περιοχή του Ολυμπιακού στον αγώνα με τον Αστέρα και παραδέχεται ότι τόσο ο διαιτητής όσο και ο Α VAR, Τζοβάρας, «δεν είχαν τις σωστές εικόνες που θα τους βοηθούσαν στη λήψη της απόφασης».

Υπενθυμίζεται ότι για το θέμα ανακοινώσεις έχουν βγάλει τόσο η NOVA ου είχε την τηλεοπτική μετάδοση του αγώνα όσο και η πολιτική ηγεσία του Αθλητισμού, λέγοντας ότι δεν έχουν καμία σχέση με τις εικόνες που είδε ο διαιτητής όταν έκανε χρήση VAR για τη συγκεκριμένη φάση.

Η ανακοίνωση της ΚΕΔ

«Από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας ανακοινώνονται τα ακόλουθα σχετικά με την εφαρμογή του Video Assistant Referee στους αγώνες της πρώτης αγωνιστικής ημέρας της Superleague 1.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔ κ. Βίτορ Μέλο Περέιρα και τα μέλη της Επιτροπής θέλουν κατ΄αρχάς να εκφράσουν την ικανοποίησή τους που το Video Assistant Referee ξεκίνησε να εφαρμόζεται στους αγώνες της Superleaugue 1. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα για τις απαιτήσεις ενός τόσο πολύπλοκου και εξειδικευμένου συστήματος και ξεπερνώντας πολλές δυσκολίες, οι διαιτητές έλαβαν τη σωστή εκπαίδευση και είναι έτοιμοι να το υποστηρίξουν. Η ΚΕΔ παραμένει σταθερή στη θέση της ότι το VAR θα βοηθήσει σημαντικά την ελληνική Διαιτησία και το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά δεν αποτελεί πανάκεια ούτε θα λύσει όλα τα προβλήματα. Επίσης, είναι λόγικό, σε ένα πρόγραμμα που μόλις εκκινεί, να υπάρχουν ορισμένες δυσλειτουργίες, ιδιαίτερα τεχνικής φύσεως.

Τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής διαιτησίας βρίσκονται στη διαδικασία συλλογής λεπτομερών στοιχείων για όλα τα θέματα που αφορούν στη λειτουργία του συστήματος την 1η αγωνιστική της Superleague 1. Η διαδικασία αυτή αφορά σε όλους τους αγώνες, συμπεριλαμβανομένου και του αγώνα Ολυμπιακού-Αστέρα Τρίπολης στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης», όπου υπάρχει συγκεκριμένη φάση που έχει ήδη συζητηθεί στα ΜΜΕ. Αναφορικά με αυτό το περιστατικό, η ΚΕΔ είναι σε θέση να ξεκαθαρίσει ότι τόσο ο διαιτητής της αναμέτρησης, όσο και οι διαιτητές VAR και AVAR, δεν κατέστη δυνατόν, λόγω τεχνικής δυσλειτουργίας, να έχουν τις σωστές εικόνες, που θα τους βοηθούσαν στη λήψη της απόφασης. Μόλις η διαδικασία συλλογής στοιχείων ολοκληρωθεί, θα δοθούν στη δημοσιότητα όλες οι απαραίτητες λεπτομέρειες, τόσο για το παιχνίδι στο «Γ. Καραϊσκάκης» και την επίμαχη φάση, όσο και για τους υπόλοιπους αγώνες.»

To Top