Ανακοίνωση του Απόλλωνα Πατρών εναντίον της διαιτησίας

Ανακοίνωση εναντίον της διαιτησίας του χθεσινού αγώνα με τον Άρη εξέδωσε ο Απόλλων Πατρών.

Η ανακοίνωση αναφέρει: «Ο Απόλλων Πάτρας έχει επιλέξει συνειδητά να υπηρετήσει το μπάσκετ και τον αθλητισμό μακριά από σκοπιμότητες. Γι’ αυτό και παρεμβαίνει δημόσια σε θέματα διαιτησίας κ.ά., μόνο όταν αισθάνεται ότι έχει κάτι σημαντικό να επισημάνει.

Είναι γνωστό σε όλο τον μπασκετικό κόσμο της Ελλάδας ότι η ομάδα μας και οι Πατρινοί φίλαθλοι ξέρουν πολύ καλά να αναγνωρίζουν την αξία των αντιπάλων, και να εκφράζουν με κόσμιο τρόπο τις ενστάσεις τους όταν αδικούνται.

Δυστυχώς, για κάποιους, το φίλαθλο κοινό του Απόλλωνα γνωρίζει τους κανόνες του αθλήματος και είναι σε θέση να καταλαβαίνει πότε αδικείται η ομάδα μας. Αυτοί οι «κάποιοι», και ειδικότερα παράγοντες που διαμορφώνουν τα αποτελέσματα των αγώνων, ας μην εκλαμβάνουν την ευγένεια και τον μπασκετικό πολιτισμό του Απόλλωνα σαν αδυναμία.

Αν το επιχειρήσουν ξανά στο μέλλον θα μας βρουν απέναντί τους. Το οφείλουμε στην ιστορία του Απόλλωνα και στο φίλαθλο κόσμο μας, ο οποίος στηρίζει την ομάδα μας σε πολύ δύσκολους καιρούς. Από την πλευρά μας δεν θα αφήσουμε ΚΑΝΕΝΑΝ να καταστρέψει ότι με κόπους δεκαετιών έχει οικοδομηθεί στην Πάτρα.

Η διοίκηση του Απόλλωνα ευχαριστεί δημόσια τους φιλάθλους της ομάδας μας, τόσο για την παρουσία τους, όσο και για την ενέργεια που έδωσαν στους παίκτες μας, στην μεγάλη προσπάθεια που έκαναν για την ανατροπή στο 4ο δεκάλεπτο του παιχνιδιού με τον Άρη.

Κυρίως τους ευχαριστούμε για την υπομονή που επέδειξαν κατά την διάρκεια της αναμέτρησης, και η οποία δοκιμάστηκε σε αρκετές στιγμές του παιχνιδιού και περισσότερο στο φινάλε του αγώνα, όταν η ομάδα μας πέτυχε μεγάλη ανατροπή αλλά δεν την άφησαν να πανηγυρίσει και μια μεγάλη νίκη.

Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι τα καθοριστικά λάθη που έγιναν στους αγώνες μας με ΠΑΟΚ και Άρη δεν ήταν ανθρώπινα, αλλά οφείλονταν στο όνομα των αντιπάλων μας.

Κατανοούμε ότι έχουμε επιλέξει το δύσκολο δρόμο, που συμπυκνώνεται στην απόφαση της διοίκησης και στην επιθυμία του κόσμου της Πάτρας να επικρατεί αθλητικό πνεύμα στα εντός έδρας και όχι μόνο παιχνίδια του Απόλλωνα.

Τέλος, δηλώνουμε ότι όσο κι αν προκαλούμαστε για το αντίθετο, θα επιμείνουμε σε αυτή την επιλογή μας. Δεν θα επιτρέψουμε όμως να προσβάλλει κανείς την ιστορία του Απόλλωνα και το φίλαθλο κόσμο μας».

To Top