ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ανακοίνωση του Παναθηναϊκού για τα επεισόδια στο Πανελλήνιο Κορασίδων

Ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με όσα συνέβησαν μετά το τέλος του τελικού στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κορασίδων, μπροστά στα μάτια και των αθλητριών του Άρη, οι οποίες κατάφεραν να κατακτήσουν το χάλκινο μετάλλιο.

Ο τελικός του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κορασίδων ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Φάρο στιγματίστηκε από τα επεισόδια που ακολούθησαν μετά το τέλος της αναμέτρησης και είχαν ως πρωταγωνιστές τους γονείς των μικρών αθλητριών.

Λίγες ώρες αργότερα, ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός πήρε θέση.

Αναλυτικά:

«Χτες Κυριακή 2 Ιουλίου 2017 ο Παναθηναϊκός Α.Ο. κατέκτησε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης στην ηλικία των κορασίδων σε μία πολύ καλή διοργάνωση στη Ν. Ιωνία Βόλου. Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στις αθλήτριες, τους προπονητές και τους υπεύθυνους της ομάδας για την κατάκτηση του τροπαίου για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, αλλά και σε όλες τις ομάδες του τουρνουά, την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και τους τοπικούς φορείς.

Ωστόσο το τουρνουά αμαυρώθηκε από τους διαπληκτισμούς στις κερκίδες κατά τη διάρκεια των απονομών. Επειδή το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις στα ΜΜΕ τα οποία μιλάνε γενικά και αόριστα για απρεπείς συμπεριφορές όλων των γονέων των αθλητριών και απο τις δύο ομάδες που αγωνίστηκαν στον τελευταίο αγώνα, οφείλουμε να διευκρινίσουμε τα εξής:

Ο Παναθηναϊκός Α.Ο. δίνει ιδιαίτερη σημασία στις Ακαδημίες του, τόσο όσον αφορά το αθλητικό κομμάτι, αλλά και όσον αφορά το κομμάτι της συμπεριφοράς εντός και εκτός των αγωνιστικών χώρων. Μέρος των Ακαδημιών μας είναι φυσικά και οι γονείς των αθλητών μας οι οποίοι ειναι σε συνεχή συνεργασία με τους υπεύθυνους των ομάδων μας καθώς και με ειδικό ψυχολόγο. Οι γονείς των αθλητριών της ομάδας καλαθοσφαίρισης κορασίδων του Παναθηναϊκού Α.Ο. δεν έχουν δώσει ποτέ καμία αφορμή με τη συμπεριφορά τους όλη την χρονιά και ήταν άψογη και κατά τη διάρκεια του τελικού τουρνουά. Δυστυχώς οι γονείς των αθλητριών μας δέχτηκαν επίθεση αρχικά φραστική και μετά σωματική μετά το τέλος του τελευταίου αγώνα και σε συνέχεια της επίθεσης των ίδιων ανθρώπων στους διαιτητές όπως αναφέρεται και στο φύλλο αγώνα.

Ο Παναθηναϊκός Α.Ο. καταδικάζει απερίφραστα όλα τα περιστατικά βίας, ειδικά όταν μιλάμε για αγώνα κορασίδων, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει οτι πρέπει να εξισώνονται θύτες και θύματα. Είναι ξεκάθαρο σε εμάς και σε όλους που ήταν στην διοργάνωση πως η συμπεριφορά των γονέων των αθλητριών του Παναθηναϊκού ήταν αψεγάδιαστη καθόλη τη διάρκεια του τουρνουά και το όλο συμβάν προκλήθηκε από την αναίτια επίθεση που δέχτηκαν. Ας ελπίσουμε ότι αυτό το περιστατικό είναι το τελευταίο που βλέπουμε στα γήπεδα, τουλάχιστον σε επίπεδο ακαδημιών».

To Top