ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Αναστασίου: “Ποιοτικός ο Ντουάρτε, ο Άρης δεν πρέπει να υποτιμήσει την ΑΕΛ Λεμεσού”

O προπονητής του Ατρομήτου, Γιάννης Αναστασίου, βρέθηκε την περσινή χρονιά στην Κύπρο στον πάγκο της Ομόνοιας, όπου γνώρισε ως αντίπαλος την ΑΕΛ Λεμεσού για την οποία μίλησε, ενώ ανέλυσε τις δυνατότητες του 4-3-3, το τι μπορεί να δώσει ο Λερίν Ντουάρτε στον Άρη, τον οποίο γνωρίζει από στην Ολλανδία, καθώς και για την πορεία των κιτρινόμαυρων.

Ακολούθησε το PRESSARIS και στο Instagram, για ακόμα πιο άμεση ενημέρωση στα θέματα του Άρη!

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92,8:

Αρχικά για την κλήρωση του Ατρόμητου ανέφερε:

Είναι δυο σχολές δύσκολες, οι Σλοβάκικες αλλά και οι Πολωνικές ομάδες δεν είναι ιδιαίτερα εύκολες. Το παιχνίδι τους πάει πιο πολύ στην δύναμη και λιγότερο στην τακτική και την τεχνική.

Η περίοδος που θα αγωνιστούμε θα ε΄ναι δύσκολη, γιατί καμία ομάδα δεν θα είναι έτοιμη, θέλει προσοχή και λίγο τύχη.

Για το αν πρέπει οι ομάδες να εστιάσουν ή στο πρωτάθλημα ή στις Ευρωπαϊκές υποχρεώσεις:

Ο στόχος είναι πάντα όταν έχεις φιλοδοξίες να τα κοιτάζεις όλα τα ενδεχόμενα. Τα πάντα είναι συνδυασμός πραγμάτων, έχει να κάνει με το βάθος του ρόστερ και το κατά πόσο θα είναι έτοιμη η ομάδα στο ξεκίνημα της προετοιμασίας.

Για τις Ελληνικές ομάδες είναι αρκετά δύσκολο να είναι έτοιμες στις 20 Ιουνίου.

Για το αγωνιστικό κομμάτι της δικής του ομάδας:

Σίγουρα χρειάζεται ενίσχυση η ομάδα, δουλεύουμε, προσπαθούμε να κάνουμε τις προσθήκες που πρέπει. Δεν είναι εύκολο για παίκτες του εξωτερικού να έρθουν αυτήν την Ελλάδα αυτήν την περίοδο. Πόσο μάλλον στον Ατρόμητο που το μπάτζετ του είναι συγκεκριμένο, επειδή η φιλοσοφία είναι να υπάρχει μια συνέπεια.

Βέβαια αυτό τουλάχιστον βοηθάει ώστε όλοι στο εξωτερικό να έχουν να λένε καλά λόγια για τον Ατρόμητο.

Για το φιλικό που έκλεισε ο Ατρόμητος με τον Άρη:

Από την στιγμή που ρωτήθηκα για τον Άρη απάντησα αμέσως ναι. Είναι μια ομάδα ποιοτική και ανταγωνιστική,. Θέλουμε να δούμε και το δικό μας επίπεδο. Θα είναι ένα τεστ και για τις δυο ομάδες, να δούμε κυρίως το κατά πόσο θα έχουμε διάρκεια και θα μπορούμε να ανταπεξέλθουμε σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού, και όχι μόνο σε κάποια δεκάλεπτα ή δεκαπεντάλεπτα.

Για την περσινή χρονιά του Άρη:

Δεν είναι και μικρό πράγμα να επανέλθεις μετά από 4 χρόνια, να παίζει στην Γ’ Εθνική και να δείχνεις ότι βάζεις τις βάζεις. Με την βοήθεια του κόσμου, τις προσθήκες αλλά και την συστηματική δουλειά η ομάδα πέτυχε τον στόχο της, την έξοδο στην Ευρώπη, και αυτό λέει κάποια πράγματα.

Έδειξε ο Άρης κατευθείαν τα ‘θέλω του”. Είναι καλό για την Ελλάδα ο παραδοσιακά μεγάλες ομάδες να δυναμώνουν.

Για το ότι ο Άρης θα πάει την νέα χρονιά σε ένα Ολλανδικό μοντέλο και το 4-3-3:

Το 4-3-3 έχει πάντα να κάνει με τον τρόπο που λειτουργείς. Οι εκδοχές του 4-3-3 έχουν διαφορές, που αφορούν την κουλτούρα που υπάρχει, την εκπαίδευση, και το κατά πόσο έχεις τους παίκτες που μπορούν να ανταποκριθούν. Μπορεί να έχεις wingers που είναι πολύ καλοί στο 1 εναντίων 1 αλλά χρειάζεσαι και άλλα πράγματα.

Έχει να κάνει με το τι θέλεις, αν θέλεις έναν σέντερ φορ που θα είναι στην περιοχή, ή κάποιος που θα δημιουργεί ρήγματα.

Είναι πολύ εύκολο να το λέμε, αλλά είναι πολύ σύνθετο το να βρεθούν τα σωστά χαρακτηριστικά και η σωστή χημεία.

Για τον Λερίν Ντουάρτε:

Είναι ένας παίκτης που από την πρώτη του θητεία στην Εράκλες ήταν καταπληκτικός. Έκανε την μεταγραφή στον Άγιαξ, εκεί δεν είχε την αναμενόμενη παρουσία και ουσιαστικά επέστρεψε πίσω στον Ηρακλή. Είναι ένας παίκτης που ξέρει πάρα πολύ καλά το ποδόσφαιρο, την θέση του και τις λεπτομέρειες της, έχει ποιότητα και τα χαρακτηριστικά που χρειάζεται.

Θα παίξει μεγάλο ρόλο η προσαρμοστικότητα του στα θέλω της Ελλάδας και του Άρη. Θα υπάρχει πίεση από την πρώτη στιγμή την στιγμή που στην Ολλανδία το ποδόσφαιρο είναι σε πιο χαλαρούς ρυθμούς.

Για την ΑΕ Λεμεσού:

Είναι μια ομάδα επικίνδυνη επιθετικά, ομάδα που παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο. Μια ομάδα που για πολλά παιχνίδια έπαιζε 4-2-3-1, στην διάρκεια τον πλει οφ καθιέρωσε  το 3-4-2-1. Δούλεψε καλά στα πλέι οφ, γιατί απέκλεισαν και τον Απόλλων στο κύπελλο και στον τελικό κατάφεραν και κέρδισαν το κύπελλο, το οποίο για αυτούς ήταν μια δικαίωση, γιατί ήταν μια ομάδα σταθερή και αποτελεσματική.

Με παίκτες αποτελεσματικούς, με προσωπικότητα που βοήθησαν την ομάδα και την οδήγησαν στην Ευρώπη.

Για το ότι ο Άρης δεν πρέπει να υποτιμήσει την ΑΕΛ:

Σήμερα οι Ελληνικές ομάδες δεν μπορούν α υποτιμήσουν κανέναν στην Ευρώπη. Γενικότερα στο ποδόσφαιρο δεν πρέπει να υποτιμάς κανέναν αντίπαλο, πρέπει να τους σέβεσαι όλους και στο τέλος θα δικαιωθείς.

Για τον Άγγελο Χαριστέα:

Είναι ένα παιδί που έχει πάρα πολλές παραστάσεις, ξέρει το ποδόσφαιρο σωστά και έχει μάθει πολλά πράγματα στην Ευρώπη.

Είναι ένας αθλητής που πέτυχε κάποια πράγματα με την φανέλα του Άρη και αν ο Άρης τον εκμεταλλευτεί από κάποιον ρόλο και συμφωνήσει ο ίδιος θα υπάρχει μόνο κέρδος, και για τον Άρη και για τον Άγγελο.

Για την αλλαγή του συστήματος διεξαγωγής στην Σουπερλιγκ:

Είναι κάτι καινούργιο, στην Ελλάδα δεν έχει δοκιμαστεί.λ Θα υπάρχει σίγουρα μεγαλύτερος ανταγωνισμός και περισσότερα δυνατά παιχνίδια που θα βοηθήσουν και τις ομάδες.

Αυτό μόνο κέρδος θα φέρει, από εκεί και πέρα είναι ένα πρώτο πείραμα, το σημαντικό είναι να το υποστηρίξουν όλοι και να γίνει το πρωτάθλημα μας καλύτερο.

To Top