ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αναστολή αγώνων και προπονήσεων στην “γκρίζα” Θεσσαλονίκη! Στον… αέρα το Άρης – ΑΕΚ, κατ’ εξαίρεση θα διεξαχθεί το ΠΑΟΚ – Αϊντχόφεν!

Αναστολή αγώνων και προπονήσεων στην “γκρίζα” Θεσσαλονίκη! Στον… αέρα το Άρης – ΑΕΚ, κατ’ εξαίρεση θα διεξαχθεί το ΠΑΟΚ – Αϊντχόφεν!

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση σύμφωνα με τον “Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τη λοίμωξη covid-19”, για το “γκρι επίπεδο Γ Συναγερμού”, αποφασίστηκε:

“ΑΝΑΣΤΟΛΗ κάθε αθλητικής δραστηριότητας

Επιτρέπεται ατομική άσκηση ΜΟΝΟ σε εξωτερικούς δημόσιους χώρους (χωρίς προπονητή)

Αναστέλλονται στις αθλητικές εγκαταστάσεις της περιοχής οι αγώνες της Α’ Εθνικής ποδοσφαίρου (Super League) και της Α1 Εθνικής κατηγορίας καλαθοσφαίρισης (Basket League), ενώ επιτρέπονται ΜΟΝΟ οι ευρωπαϊκοί αγώνες (Champions League, Europa League, Euroleague, BCL) σύμφωνα με τα ειδικά πρωτόκολλα των UEFA, FIBA, Euroleague”.

Το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας εξέδωσε εκτάκτως τη Δευτέρα την παραπάνω οδηγία με την οποία διευκρινίζεται πως στη Θεσσαλονίκη, που θεωρείται γκρίζα ζώνη, δεν θα μπορεί να γίνει καμία αγωνιστική δραστηριότητα. Δηλαδή ούτε αγώνες ούτε και προπονήσεις.

Εξέλιξη που οδηγεί εκ πρώτης όψεως σε αναβολή του Άρης – ΑΕΚ, που είναι προγραμματισμένο να γίνει στο «Κλεάνθης Βικελίδης» την προσεχή Κυριακή. Για διάστημα 14 ημερών δεν θα μπορούν να γίνονται προγραμματισμένες αναμετρήσεις και προπονήσεις. Με βάση αυτήν την ανακοίνωση-απόφαση.

H απόφαση αυτή του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας ουσιαστικά ανατρέπει ως έναν βαθμό την ανακοίνωση που είχε εκδώσει η ΓΓΑ το απόγευμα της Δευτέρας, η οποία βασιζόταν σε προηγούμενα δεδομένα και προέβλεπε την απρόσκοπτη διεξαγωγή όλων των αγώνων της Superleague 1 και της Basketleague για τις επόμενες 14 ημέρες, ακόμα και στη Θεσσαλονίκη, όπου έχει επιβληθεί lockdown.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι εξαίρεση θα γίνει για το ευρωπαϊκό ματς του ΠΑΟΚ με την Αϊντχόφεν την Πέμπτη (5/11) όπως κατ’ εξαίρεση θα επιτραπεί  να προπονούνται.

Ο Άρης έχει δηλώσει ως 2η έδρα τους «Ζωσιμάδες» όμως το προσεχές Σάββατο ο ΠΑΣ αντιμετωπίζει εντός έδρας τον Παναιτωλικό. Σε τέτοιες περιπτώσεις λοιπόν ή τα ματς μεταφέρονται σε άλλη έδρα ή αναβάλλονται. Την ίδια ώρα παραμένει το ερωτηματικό, πού θα γίνονται οι προπονήσεις κι αν θα επιτρέπονται για τους ποδοσφαιριστές του Άρη.

Το λόγο έχει πλέον η Superleague 1…

To Top