Αναψε “πράσινο φως” το Αζερμπαϊτζάν για την είσοδο φιλάθλων στο Euro 2020

Την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα παιχνίδια που θα διεξαχθούν στο Μπακού για την τελική φάση του Euro 2020 έδωσε το Αζερμπαϊτζάν, το οποίο θα ανοίξει το 50% της χωρητικότητας του Ολυμπιακού Σταδίου της πόλης, όπως ανακοίνωσε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας.

Μπορεί η Εθνική ομάδα της χώρας να μην κατάφερε να προκριθεί στην τελική φάση του τουρνουά, αλλά η AFFA τόνισε πως φίλαθλοι από άλλες χώρες που θα συμμετάσχουν στα παιχνίδια που θα διεξαχθούν στην πρωτεύουσά του, θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν τα ματς, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις αναφορικά με τη visa του και τα τεστ ανίχνευσης της Covid-19.

Το Μπακού θα φιλοξενήσει τρία παιχνίδια ομίλων και έναν προημιτελικό του Euro 2020, ενώ η Βουδαπέστη θα οργανώσει τρεις αγώνες της φάσης των ομίλων κι ένα ματς για τους «16». Η UEFA όρισε την Τετάρτη (07/04) διορία για τις 12 διοργανώτριες πόλεις, για να παρουσιάσουν τα πλάνα τους για την παρουσία θεατών στους αγώνες.

Η Ουγγαρία απ’ την πλευρά της δεν δημοσιοποίησε ακόμη το πλάνο που κατέθεσε στην ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική συνομοσπονδία, αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ανακοινώσει την επόμενη εβδομάδα ξεχωριστό πλάνο για την πώληση εισιτηρίων.

«Θέλουμε, εάν το επιτρέπει η επιδημιολογική κατάσταση, να υπάρχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι οπαδοί στους αγώνες που θα γίνουν στο Puskas Arena, με τη μέγιστη συμμόρφωση στους κανονισμούς ασφαλείας και περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού», ανέφερε εκπρόσωπος της ουγγρικής ομοσπονδίας στη «Nemzeti Sport».

To Top