Ανιέλι: «Η ESL ήταν μία απεγνωσμένη κραυγή συναγερμού»

Ο Αντρέα Ανιέλι υπερασπίστηκε σθεναρά την πρωτοβουλία για τη δημιουργία της European Super League και κατηγόρησε την UEFA για υπεροψία και αδυναμία κατανόησης των προβλημάτων του ποδοσφαίρου.

«Η Γιουβέντους, η Ρεάλ και η Μπαρτσελόνα (σ.σ. τα τρία ιδρυτικά μέλη της ESL που δεν έχουν αποσυρθεί) είναι αποφασισμένοι να επιτύχουν μία αναμόρφωση των διοργανώσεων» τόνισε μεταξύ άλλων ο ιδιοκτήτης της Γιουβέντους, στο περιθώριο της αποχαιρετιστήριας συνέντευξης Τύπου του μέχρι πρότινος τεχνικού διευθυντή του συλλόγου, Φάμπιο Παρατίτσι.

«Η Super League δεν ήταν μία απόπειρα πραξικοπήματος, ήταν μία απεγνωσμένη κραυγή συναγερμού για ένα σύστημα που οδεύει προς τη χρεωκοπία» τόνισε ο Αντρέα Ανιέλι, που επανέλαβε την έκκλησή του προς την UEFA και τη FIFA για διάλογο. «Για πολλά χρόνια προσπάθησα να αλλάξω τις διοργανώσεις από μέσα, από την UEFA και την ECA, γιατί τα σημάδια της κρίσης ήταν εμφανή πριν την COVID. Το υπάρχον σύστημα εξασφαλίζει στην UEFA μία αναποτελεσματική αποκλειστικότητα» πρόσθεσε ο «ισχυρός άνδρας» της Γιουβέντους.

Ο Ανιέλι υπογράμμισε ότι η υλοποίηση της ESL προϋπέθετε την έγκριση της UEFA. «Ζητήσαμε άμεσα συνεργασία και διάλογο, αλλά η απάντηση ήταν αλαζονικές δηλώσεις, αδικαιολόγητες πιέσεις σε κάποιους και το αίτημα αποκλεισμού των τριών συλλόγων που δεν αναδιπλώθηκαν. Με αυτές τις συμπεριφορές, το ποδόσφαιρο δεν πρόκειται να μεταρρυθμιστεί» επισήμανε ακόμη ο πρόεδρος των «μπιανκονέρι», που δήλωσε αισιόδοξος για την έκβαση των δικαστικών μαχών και επανέλαβε ότι στόχος είναι ο διάλογος με την UEFA και τη FIFA.

To Top