Ανιστόρητη ανακοίνωση για… γέλια της ΑΕΛ για την αναδιάρθρωση

H αναδιάρθρωση του ελληνικού ποδοσφαίρου αποτελεί την καυτή πατάτα στα χέρια του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, αλλά και των ομάδων της Σούπερ λίγκας. Όλοι περιμένουν φυσικά να μην κάνει πίσω ο υφυπουργός απέναντι στις φοβερές πιέσεις που ασκούνται.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Ο υφυπουργός, παρά τις πιέσεις παραμένει ανένδοτος στις θέσεις του για τη δημιουργία μίας νέας κατηγορίας, της Super League 2, κάτι που σημαίνει ότι το πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας θα διεξαχθεί με 14 ομάδες την επόμενη σεζόν.

Αυτή τη στιγμή υπάρχει η επιθετική τάση να ζητούν ακρόαση από το πρωθυπουργό της χώρας, Αλέξη Τσίπρα. Παράλληλα, ο κ. Βασιλειάδης περιμένει ακόμη την επιστολή της ΕΠΟ, προκειμένου να καταθέσει την τροπολογία στη Βουλή.

Ενώ λοιπόν η κατάσταση έχει διαμορφωθεί κατ’ αυτόν τον τρόπο, χωρίς να γνωρίζει ουδείς τι θα γίνει με τα εθνικά πρωταθλήματα, η ΑΕΛ εξέδωσε ανακοίνωση με τις δικές της σκέψεις για μία αναδιάρθρωση… διαφορετικού τύπου. Πρόκειται για μια ανιστόρητη και προφανώς εμπαθής ανακοίνωση, που μοιάζει περισσότερο με έκθεση ιδεών, ενώ δείχνει εκτός τόπου και χρόνου, για τα κριτήρια που επικαλείται όταν δεν συμπεριλαμβάνει στις μεγάλες ομάδες και μακράν τις πιο εμπορικές (με στοιχεία, αποδείξεις και νούμερα), τον Άρη.

Μια ανακοίνωση που εντέχνως δεν κάνει νύξη για τις ομάδες… δορυφόρους, τις φιλικές σχέσεις και τις Ενώσεις-μαριονέτες. Αλλά αυτά είναι… ψιλά γράμματα.

Η αναλυτική ανακοίνωση της διαφορετικής αναδιάρθρωσης στο πρωτάθλημα της… Σουρωτής, που προτείνει η ΠΑΕ ΑΕΛ παρατίθεται παρακάτω. Μπορείτε να γελάσετε με την καρδιά σας:

Η ΠΑΕ ΑΕΛ επιθυμεί την διοργάνωση του επομένου αλλά και όλων των μεθεπομένων πρωταθλημάτων της Super League με 16 ομάδες.

Σε καμία περίπτωση δεν επιθυμεί την αναβολή για ένα χρόνο της αναδιάρθρωσης του πρωταθλήματος της Super League και την μείωση των ομάδων από 16 σε 14 για την σεζόν 2020-2021.

Αυτή είναι η πάγια θέση μας και δεν την διαπραγματευόμαστε.

Η ΠΑΕ ΑΕΛ προτείνει για την αναδιάρθρωση όλων των επαγγελματικών πρωταθλημάτων την εισαγωγή κριτηρίων – προϋποθέσεων για να γίνει για πρώτη φορά και να παραμείνει μία ομάδα επαγγελματική.

Τα κριτήρια – προϋποθέσεις είναι τα κατωτέρω:

1. Γήπεδο-Στάδιο για την διεξαγωγή αγώνων Super League ή Football League.

2. Ύπαρξη προπονητηρίου.

3. Ιδιοκτήτης ή ιδιοκτήτρια εταιρεία με ονοματεπώνυμο, εμφανές επάγγελμα ή επιχείρηση και επαρκή οικονομικά διαθέσιμα και εμφανή προέλευση των χρημάτων.

4. Μέσος όρος προσερχόμενων θεατών τουλάχιστον 2000 μη υπολογιζόμενων των εισιτηρίων με τις λεγόμενες μεγάλες ομάδες (ΠΑΟΚ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, ΑΕΚ, ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ).

5. Ιστορικότητα των ομάδων και πόλη – νομός στην οποία έχουν την έδρα τους.

Αυτή την θέση θα υποστηρίξει και αύριο στην Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου στην ΕΠΟ το εκλεγμένο μέλος αυτής κ. Σωτήριος Μάρκου Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΑΕ ΑΕΛ.

To Top