Ανταρσία στην εθνική Γυναικών της Ισπανίας: 15 παίκτριες ζητούν να φύγει ο προπονητής

Αρνούνται να αγωνιστούν στην εθνική ομάδα της Ισπανίας 15 παίκτριες υπό τις οδηγίες του Χόρχε Βίλδα. Το γεγονός επιβεβαιώθηκε και από την RFEF (Βασιλική Ισπανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία) με σχετική ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Η RFEF δεν θα επιτρέψει αμφισβήτηση των παικτριών στον προπονητή και το επιτελείο του. …Το θέμα έχει μετατραπεί από αθλητικό σε θέμα αξιοπρέπειας. Η εθνική ομάδα δεν διαπραγματεύεται. Οι παίκτριες που έχουν δηλώσει την παραίτηση, θα επιστρέψουν μόνο όταν αναγνωρίσουν το λάθος τους και απολογηθούν».

Υπάρχουν και φημολογίες πως οι παίκτριες ζήτησαν από τον ίδιο τον προπονητή να παραιτηθεί, αυτός και το επιτελείο του, ωστόσο ο ίδιος αρνήθηκε.
Ο λόγος που δημιουργήθηκε η όλη ένταση μεταξύ του τεχνικού και της ομάδας του αποδίδεται στην κακή εικόνα της ομάδας και τις κλήσεις του προπονητή οι οποίες είναι αμφιλεγόμενες.

Αξίζει να σημειωθεί πως ανάμεσα στις 15 παίκτριες που ζήτησαν την αποπομπή του Βίλδα είναι και η Αλεξία Πουτέγιας, η παίκτρια της Μπαρτσελόνα που ψηφίστηκε ως η καλύτερη στον κόσμο για τη σεζόν που πέρασε. Θα χαίρει ειδικής μεταχείρισης από την ομοσπονδία άραγε λόγω της ποιότητάς της ή θα μείνει εκτός εθνικής ομάδας;

To Top