ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αντωνίου: “Ο πρωθυπουργός αναγνωρίζει το δίκιο του Άρη και θα είναι δίπλα του με πράξεις”

Η διευθύντρια γραφείου του Πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου, μίλησε για την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη, τα θέματα που συζητήθηκαν με έμφαση σε εκείνο του Άρη.

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92,8…

Αρχικά για τα όσα πέρασε η χώρα με την πανδημία ανέφερε:

Είχαμε έναν πόλεμο με έναν αόρατο εχθρό. Αυτό οφείλω να κάνω είναι και μέσω του ραδιοφώνου σας να συγχαρώ όλους τους Έλληνες για τις προσπάθειες που έκαναν και μας έκαναν παράδειγμα για όλη την κοινωνία. Πήραμε γρήγορα μέτρα και ενισχύσαμε το σύστημα υγείας για να αποφύγουμε το να χρειαστεί να αποφασίζουμε ποιος θα ζήσει και ποιος όχι όπως σε άλλες χώρες, ενώ προστατεύσαμε τους ευάλωτους.

Αυτήν την επιτυχία που είχαμε ως χώρα θα την κεφαλαιοποιήσουμε, και αυτό φάνηκε και από το ταμείο ανάκαμψης. Στις προϋποθέσεις που έθεσε ο κ.Μητσοτάκης είμαστε σε καλό δρόμο για ένα πακέτο 750 δισεκατομμύρια ευρώ, από το οποίο η χώρα μας θα έχει ένα μεγάλο κομμάτι. Αυτά τα χρήματα με σύνεση και υπευθυνότητα δεν θα τα ξοδέψουμε, αλλά θα τα επενδύσουμε για να αλλάξουμε την Ελλάδα.

Ενώ συνέχισε:

Είναι μία μέρα που σαν σήμερα πριν 46 χρόνια από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή υπογράφηκε η ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ, όλα είναι συγκυριακά.

Για το αν η επίσκεψη του Κ.Μητσοτάκη στην Θεσσαλονίκη ήταν επίσκεψη ουσίας:

Ήταν επίσκεψης πάρα πολύ μεγάλης σημασίας. Σηματοδοτεί το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για την ανάπτυξη της περιοχής, της Βορείου Ελλάδας και της Μακεδονίας. Ήταν το πρώτο του ταξίδι μετά την καραντίνα. Όλο αυτό το διάστημα με τον κ.Τζιτζικώστα, με τον κ.Ζέρβα, με τους υπόλοιπους δημάρχους και περιφερειάρχες προσπαθήσαμε να είμαστε ενωμένοι. Είχαμε μία πορεία πάρα πολύ επιτυχημένη και δείξαμε ότι μπορούμε να πετύχουμε πολλά πράγματα.

Προχωρήσαμε όλο το αναπτυξιακό που είχε εξαγγελθεί από την ΔΕΘ, και επειδή δίνει πάρα πολύ μεγάλη σημασία στα χρονοδιαγράμματα ήρθε να μιλήσει με έργα. Προχωράμε και για την διεθνή έκθεση η οποία θα γίνει. Ευελπιστώ ότι μέχρι την επόμενη ΔΕΘ θα ολοκληρώσουμε την νέα έκθεση, που το μισό από τα 60 στρέμματα θα είναι πράσινο. Είχαμε το μετρό της Θεσσαλονίκης που προχωράει, υπάρχει ήδη ένα βίντεο για το πως η μεταφορά του μετρό μπορεί να συνδυάσει την παρουσία των αρχαίων και να μετατραπεί σε ένα σύγχρονο μουσείο.

Ενώ συνέχισε:

Αυτό που άκουσα αυτές τις μέρες που ήταν το γραφείο ανοιχτό είναι ότι “επιτέλους έχουμε κράτος” είχαμε οργάνωση, με τις πτήσεις, με τους ελέγχους με όλα. Αποδείξαμε ότι αν είμαστε οργανωμένοι και ενωμένοι μπορούμε να κάνουμε πολλά.

Για το θέμα του Άρη:

Το θέμα του Άρη το χειρίζεται το γραφείο του πρωθυπουργού, ο κ.Δημητριάδης και ο κ.Γεραπετρίτης. Θεωρείται ότι είναι δίκαια τα αιτήματα του Άρη και είμαστε σε προσπάθεια τα δίκαια αιτήματα να τα υπερασπιστούμε και να βρούμε λύση. Το μήνυμα είναι ότι δεν θέλουμε να μιλάμε με λόγια, θέλουμε να μιλάμε με πράξεις και θα το δούμε σύντομα αυτό. Η πόρτα του πρωθυπουργού είναι πάντα ανοιχτή σε αυτά τα θέματα.

Για τον ΟΑΣΘ:

Κάνουμε προσπάθεια και με τα νέα λεωφορεία να έχουμε επαρκή συγκοινωνιακή σύνδεση σε όλη την περιοχή μέχρι να έρθει το μετρό για το οποίο πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι.

Για το αν έχει επαφή με τον αθλητισμό:

Δεν έχω ιδιαίτερη επαφή με τον αθλητισμό. Αλλά ως φοιτήτρια στο ΑΠΘ είχα την ευκαιρία να γνωρίσω τον Νίκο Γκάλη, τον άνθρωπο που έφερε το μπάσκετ στην Ελλάδα. Υπάρχουν πολλοί θρύλοι στο Ελληνικό μπάσκετ αλλά ο Γκάλης είναι ο πρώτος των πρώτων.

To Top