Απειλείται η συμμετοχή της Νιγηρίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο

H αποστολή της Νιγηρίας ήταν προγραμματισμένο να πετάξει για την Κίνα τη Δευτέρα (19/8), κάτι που όμως δεν συνέβη ποτέ. Τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που προέκυψαν στη διάρκεια της προετοιμασίας έχουν κρατήσει τον Άλεξ Νουόρα και τους παίκτες του “κολλημένους” στην αφρικανική χώρα.

Δυστυχώς είμαστε εδώ ακόμα, είμαστε εδώ. Προφανώς δεν μπορούμε να ταξιδέψουμε δίχως οικονομικούς πόρους, μιλήσαμε με το Υπουργείο για να μας βοηθήσει. Υποτίθεται ότι στις 22 Αυγούστου θα παίξουμε φιλικό στην Κίνα, αλλά δεν έχουμε φύγει ακόμη καθώς δεν υπάρχουν τα χρήματα για το ταξίδι“, δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Νιγηρίας τη Δευτέρα (19/8) σε τηλεοπτικό σταθμό της χώρας, προσπαθώντας να αποτυπώσει το μέγεθος του προβλήματος.

Δεν περιορίστηκε βέβαια σε αυτό που συμβαίνει φέτος, αλλά κοίταξε τη μεγάλη εικόνα: τις μελλοντικές συνέπειες των φετινών προβλημάτων. “Είμαι λίγο απογοητευμένος γιατί αρκετά παιδιά ήρθαν για πρώτη φορά να παίξουν για τη Νιγηρία, κι έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα δεν θα είναι εύκολο να τους πείσουμε να επιστρέψουν στο μέλλον. Προσπαθούμε να χτίσουμε μια δυναστεία. Αν όμως δεν πάρουμε την απαραίτητη βοήθεια, δεν πρόκειται να συμβεί αυτό. Δύο μέρες πριν πετάξουμε μάθαμε ότι δεν υπάρχουν χρήματα. Αυτό είναι λυπηρό για μια χώρα. Τα παιδιά άφησαν κάποια άλλα πράγματα και ήρθαν με χαρά να εκπροσωπήσουν την πατρίδα τους. Αν όμως δεν τους δώσεις κάποια απαραίτητα πράγματα που χρειάζονται, πώς θα μπορέσουν να αποδώσουν όπως θέλουν και πρέπει;” για να καταλήξει:

Μόνο από ένα άτομο, τον πρόεδρο της ομοσπονδίας, παίρνουμε βοήθεια μέχρι στιγμής. Πρέπει όμως κάποιος να βγει μπροστά και να τον βοηθήσει κι αυτόν, για να μπορέσουμε να τελειώσουμε ό,τι αρχίσαμε“.
To Top