Αποκαλύψεις Κοκκάλα: “Υπήρχε συνιδιοκτησία Ξάνθης-ΠΑΟΚ! Ο Πανόπουλος δεν έπρεπε να πουλήσει στον Σαββίδη”

Αποκαλυπτικός ήταν σε συνέντευξή του ο Θόδωρος Κοκκάλας, ιστορικός πρόεδρος της Ξάνθης, ο οποίος αναφέρθηκε στην υπόθεση της συνιδιοκτησίας με τον ΠΑΟΚ.

Ο Κοκκάλας μίλησε στην εφημερίδα “Θράκη¨. Αναφορικά με τα περί «οικειοθελούς υποβιβασμού», ο ίδιος τόνισε ότι «η ομάδα έπεσε γιατί έπρεπε να πέσει, για να μην παίξει στο επόμενο πρωτάθλημα με τον ΠΑΟΚ, γιατί υπήρχε συνιδιοκτησία. Έτσι τουλάχιστον απεφάνθη η ελληνική δικαιοσύνη και το ελληνικό κράτος. Δεν το λέω εγώ. Επίσημα αυτό έγινε. Υπήρχε συνιδιοκτησία, απεδείχθη με στοιχεία  – αν διαβάσετε την απόφαση που πήρε τότε εκείνη η επιτροπή –  και αν συνέχιζαν να παίζουν στην ίδια κατηγορία, θα συνέχιζε να υφίσταται η συνιδιοκτησία και θα είχε πρόβλημα πάλι ο ΠΑΟΚ και για αυτό έπρεπε να φύγει από την «μέση» η Ξάνθη. Στην Ξάνθη, πολλοί είτε από ανοησία είτε από σκοπιμότητα, το απέκρυπταν για να μην υπάρχουν αντιδράσεις. Δεν έλεγαν την αλήθεια. Εγώ το έλεγα από τότε βέβαια, αλλά δεν με άκουγαν. Δεν άλλαξα άποψη».

Σε ερώτηση της «Θ» αναφορικά με το ποιους θεωρεί «εφιάλτες» της ιστορικής ομάδας του ΑΟΞ, ο κ. Κοκκάλας απαντά:

«Δεν έπρεπε ο κ. Πανόπουλος να πουλήσει την ομάδα στον κ. Σαββίδη, στον ΠΑΟΚ ή τουλάχιστον θα έπρεπε να υπάρχουν κάποιες αντιδράσεις από όσους συμμετείχαν τότε στις διαδικασίες, μήπως και μπορούσαν να το σταματήσουν. Μπορούσε να σταματήσει ή τουλάχιστον να ταρακουνηθούν λίγο ή μπορούσε να υπάρχει αυτό και να μην το γνώριζε κανείς.

Να λάμβαναν τα μέτρα τους ώστε να μην το μάθει κανένας, ότι  δηλαδή υπήρχε συνιδιοκτησία και να μην μπορεί να το αποδείξει κανείς. Αλλά από αλαζονεία και από εγωισμούς, νόμιζαν ότι μπορούν να κάνουν ο,τι θέλουν. Βέβαια, όπως σας είπα αυτά τελείωσαν. Σημασία έχει τι γίνεται τώρα. Στο από εδώ και πέρα, αν έχουν διάθεση και υπάρχουν οι συνθήκες,  θα γίνει μια προσπάθεια και κατά την άποψή μου, πρέπει τουλάχιστον να είναι τακτοποιημένο από την πρώτη ημέρα, το θέμα του γηπέδου. Να μην υπάρχει καμία εκκρεμότητα και η διοίκηση που θα αναλάβει την άλλη εβδομάδα, να ξέρει ότι έχει γήπεδο. Αν δεν έχει γήπεδο, δεν μπορεί να πάει πουθενά. Αυτό το θέμα μπορεί να λυθεί και πολύ απλά. Μπορεί και να μην υπάρχει εκκρεμότητα. Δεν γνωρίζω τίποτα παραπάνω, πέρα από αυτά που ακούγονται. Έφυγε ο κ. Σιδέρης, θα αναλάβει μια διοίκηση και πρέπει να ξέρει ότι έχει το γήπεδό της από την πρώτη  μέρα. Είναι μια βάση εκκίνησης. Από κάπου πρέπει να ξεκινήσει. Σκεφτείτε δηλαδή να ξεκινήσει ο ΑΟΞ και να μην έχει γήπεδο. Δεν μπορεί να πάει πουθενά. Όλα τα άλλα έπονται».

To Top