Αποκλεισμός Μέταλιστ από την UEFA

Η UEFA ανακοίνωσε τον αποκλεισμό της ομάδας του Χάρκοβο Μέταλιστ από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της σεζόν 2013-14, διότι η συμμετοχή της στις διοργανώσεις αντίκεινται στα άρθρα 2.04g, 2.05 και 2.10. Δεν έχει αποφασιστεί εάν θα είναι ο ΠΑΟΚ στη θέση της.

Ταυτόχρονα, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία αναφέρει το δικαίωμα των Ουκρανών να προσφύγουν στο CAS και να ασκήσουν έφεση κατά αυτής της απόφασης, ενώ στο τέλος γίνεται αναφορά στη συνεδρίαση του Emergency Panel.

 Τι σημαίνει το τελευταίο; Θα συνέλθει σώμα που θα αποτελείται από πέντε μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της ομοσπονδίας για να αποφασίσει τι πρέπει να γίνει με το «κενό» που δημιουργείται στο Champions League.

Η απόφαση της UEFA:

«Η Μέταλιστ έχει αποκλειστεί από τις διοργανώσεις της UEFA για τη σεζόν 2013/14 μετά την ολοκλήρωση της πειθαρχικής διαδικασίας κατά του ουκρανικού συλλόγου.

Μετά την διαδικασία που κινήθηκε κατά της Μέταλιστ, σύμφωνα με τα άρθρα 2,04 g, 2.05 και 2.10 του Κανονισμού του UEFA Champions League όσον αφορά τα κριτήρια συμμετοχής ενός συλλόγου, η Εκτελεστική Επιτροπή ανακοινώνει την απόφασή του σχετικά με την ουκρανική ομάδα.

Το αρμόδιο όργανο της UEFA εξέτασε προσεκτικά όλα τα απαραίτητα έγγραφα που υποβλήθηκαν από τον σύλλογο, καθώς και τις εκθέσεις που υπέβαλε ο πεθαρχικός επιθεωρητής της UEFA και προχώρησε στην ακόλουθη απόφαση:

• Η Μέταλιστ αποκλείεται από τις διοργανώσεις της UEFA για τη σεζόν 2013/14.

Ο σύλλογος έχει τη δυνατότητα να προσφύγει κατά της απόφασης της UEFA στο CAS.

Εν τω μεταξύ, η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA, η οποία απαρτίζεται από πέντε μέλη – θα συνεδριάσει αργότερα σήμερα για να εξετάσει τις συνέπειες από την συγκεκριμένη απόφαση στη διοργάνωση».

To Top